Bercmani tegevjuhi Mart Suurkase sõnul sattus aktsiate täiendav pakkumine paraku keerulisele ajale, mistõttu ei tulnud kaasata plaanitud summa pakkumise perioodil täis. ”Investorid on praegu ettevaatlikumad ning üldine majanduslik ja geopoliitiline olukord ei ole aktsiaturgudel kindlasti soosiv,” sõnas Suurkask. Avalikult pakuti kuni 151 261 lihtaktsiat hinnaga 6,18 eurot, millest pakkumise käigus märgiti kokku 42 876 aktsiat ehk ligi 265 000 euro eest.

Suurkase kinnitusel on ettevõtte tugevuseks sellest hoolimata toimiv ärimudel ja huvi nii kodu- kui välisturgudel. “Pakkumisest saadava tulu kasutame ettevõtte edasisteks tegevusteks, mis on seotud plaanitud tootearendusega ja laienemisega uutele turgudele. Meie ülekäiguradasid leiab juba Tallinnast, Tartust, Viimsist ja Haapsalust ja lähiajal on lisandumas Saue, Kuressaare ja Narva-Jõesuu ning osaleme kindlasti ka uuel Põlva nutitee hankel. Lisaks on käimas mitmed pilootprojektid välisturgudel,” sõnas Suurkask pressiteate vahendusel. “Suureks tugevuseks peame ka seda, et asjade interneti ja autonoomsete süsteemide arendaja Krakul, mille väärtus meie hinnangul tänases aktsiahinnas veel ei peegeldu, on osa Bercmani grupist. Tänu nendele asjaoludele suurendasime hiljuti tänavust käibeprognoosi 2,4 miljonile eurole ja järgmise aasta prognoosi 4 miljonile eurole.”

Ettevõtte uued aktsiad jaotatakse kõigile pakkumises osalenud investoritele vastavalt märgitud aktsiate arvule. Pakkumise arveldus toimub 6. mail või sellele lähedasel kuupäeval ning plaani kohaselt võetakse täiendavalt jaotatavad aktsiad kauplemisele mitmepoolsel kauplemissüsteemil First North 17. mail või sellele lähedasesl kuupäeval.

Bercman on 2016. aastal asutatud süvatehnoloogia ettevõte, mille peamiseks tegevusalaks on liiklusohutust suurendavate toodete ja teenuste arendamine ja müümine ning eesmärgiks liiklussurmade elimineerimine. Bercmani gruppi kuulub asjade interneti ja autonoomsete süsteemide arendusettevõte Krakul OÜ.