Kui märtsis valitsesid ennustusmängu edetabelit meemiaktsiale GameStopile panustajad, siis aprillis tuli neile tagasilöök: aktsia hind kukkus pea veerandi võrra. Enam kui 350 eurosest langusest hoolimata on eelmisel korral edetabelit juhtinud ning GameStopile parimal ajal panustanud Kerdo P. jätkuvalt kõrgel 5. kohal.

USA börsiindeksi S&P 500 jaoks oli aprill ajalooliselt kehv kuu ning aasta algas sama nigelalt viimati 1939. aastal. Turu üleüldisest langusest hoolimata on päris palju neid, kes on suutnud oma ennustustega jääda plussi. Võrreldes märtsi lõpuga on siiski neid pea poole võrra vähem, kokku 409 inimest.

Nii võib märgata edetabeli esiotsas ka muutusi: seekordne edetabeli liider oleks sama tulemusega eelmine kord olnud napilt kolmanda kümne lõpus. Varasema 1698 euro asemel piisab nüüd 1353 eurost, et edetabelit juhtida.

Täpselt nii nagu S&P 500-s on kõige paremini sel aastal vastu pidanud energiasektor, võib seda märgata ennustusmängu liidrite edetabelist: kes on tasa ja targu võitnud Brenti toornafta hinnatõusust, kes tuumaenergiaettevõtte Fermi Energia osaku hinna tõusust. Hästi on ka läinud neil, kel õnnestus jaanuaris krüptoraha Terra põhja tabada, kuid keegi kogu raha ulatuses seda ei julgenud teha. Teisalt on seni kõige kehvemini läinud neil, kes otsustasid panustada krüptorahale Polygon, kaotades kohati pea pool oma rahast.

Aprilli suurimatele tõusjatele peale vaadates võib märgata, et nendele panustajaid ülemäära palju polnud. Näiteks ei panustanud mitte keegi ei Promotyle ega Autolevile, Drylabi valis vaid välja 1 inimene. Aprilli esikümnest valiti kõige enam Aprangat, sedagi vaid 7 korda.

Aprilli üheks suurimaks tõusjaks oli ka Brenti toornafta (+12,83%), millele panustas kokku 63 inimest, kuid ainuke, kes tegi seda täie raha eest oli Nikolai. See viis teda ka esmakordselt edetabeli tippu, parandades võrreldes eelmise korraga 140 kohta. Esikümnest hoiavad jätkuvalt kinni nii Kerdo P., Marili, Nino F. kui ka Kiips. Kaks viimast on sealhulgas püsinud kõrgeimas tipus kolmandat kuud järjest. Vahepealsel perioodil õnnestus edetabelis kõige enam üles ronida Risto P., kes kerkis edetabeli lõpuotsast 635 kohta tänu Barkingu ja Bikeepi tublile tõusule, jõudes seeläbi napilt tagasi nulli.

Valikuid 2022. aasta suurimate tõusjate peale sai teha 18. jaanuarist kuni 31. jaanuarini ning võitjaks osutub see, kelle kokku pandud kuni kolmest valikust koosnev portfell 2022. aasta lõpuks kõige rohkem kerkib. Populaarsemaid valikuid saab näha siin.