Kui märtsis investeeriti fondidesse 117 miljardit dollarit, siis aprillis langes neto sissemaksete hulk 27 miljardile dollarile. Tegemist on madalaima tasemega alates koroonakriisi algusest ning investorite meeleolu on vähendanud nii oluliselt kerkinud inflatsioon kui ka Venemaa kallaletung Ukrainale, vahendab Financial Times.

Tugevalt said pihta just aktsiatesse investeerivad fondid, millesse investeeriti märtsi 76 miljardi dollari asemel 2,8 miljardit dollarit.

Investeeringud langesid aprillis koos aktsiaturgudega. FTSE globaalne All-World indeksfond langes aprillis 8,1%, mis tõi tänavuse languse 13,2% juurde ning USA börsil on aasta algus kehvim alates 1939. aastast.

Kuigi aktsiatesse liikus oluliselt vähem raha, pole siiski tegu põgenemisega rahasse, märkis BlackRocki investeerimisstrateeg Karim Chedid. Tema sõnul on sissevoolu vähendanud oluliselt tehniline põhjus, mille tõttu on institutsionaalsetel klientidel olnud mõistlikum investeerida fondide asemel hoopis futuuridesse.

“Tähtis on silmas pidada, et väljavool ei tähenda investorite müümist või muutunud meeleolu - lihtsalt muutunud on viis, kuidas aktsiaindeksi liikumisele avatus saadakse,” ütles Chedid.