"Tuleb üks päev, mil me oleme 5% või 6% kukkunud ja sellega lõppeb ka müügisurve...see lõpetab karuturu," ütles Akroni Ülikooli sihtkapitali esimees Dennis Gartman esmaspäeval Bloomberg Radio'le.

Tema sõnul peaksid investorid tegema vähem tehinguid, olla vähem pikad. "Püüdke olla nii konservatiivne kui võimalik. See, kes kaotab kõige vähem, on võitja," ütles Gartman. Tema sõnul tuleb langus siis, kui inimestel saab raha otsa, et osta väiksemaid turuliikumisi.

Traditsiooniline karuturu määratlus on 20% langus. Tehnoloogiapõhine Nasdaq Composite indeks on sel aastal langenud umbes 25%, samas kui laiem Standard & Poor's 500 indeks on langenud umbes 16%. Selle aasta seni suurim langus oli, kui S&P 500 kukkus 29. aprillil -3,63%.

Gartman ütles, et aktsiate languse peamine põhjus on keskpankade üleminek väga lõdvalt rahapoliitikalt karmimale, et jahutada aastakümnete rängimat inflatsiooni. Föderaalreserv tõstis eelmisel nädalal teist korda sel aastal intressimäärasid, viimati poole protsendipunkti võrra, ja on teinud selgeks oma kavatsuse karmistada poliitikat veelgi, inflatsiooni ohjeldamiseks, vahendas Bloomberg