Üldkoosoleku otsusega saab Anne Merest energiakontserni uus nõukogu esimees. Mere võtab ameti üle Väino Kaldojalt, kes juhtis nõukogu tööd viimased viis aastat.

Uues nõukogu koosseisus pikenesid seniste liikmete Andres Liinati, Einari Kiseli ja Meelis Einsteini volitused. Nõukogus jätkab tööd ka Tarmo Porgand, kelle minister kutsus volituste perioodi ühtlustamise eesmärgil nõukogust tagasi ja nimetas ta sinna uuesti. Nõukogu uue koosseisu liikmete volitused kestavad kolm aastat alates 12. maist 2022.

„Tänan seniseid nõukogu liikmeid tehtud töö eest ning soovin uuele koosseisule jõudu edaspidiseks,“ sõnas rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.

"Eesti Energia ambitsioon puhtamast tulevikust ja käimasolev energiapöörde elluviimine on mind alati kõnetanud. Mul on siiralt hea meel, et saan panustada selle eesmärgi saavutamisse," ütles nõukogu esimehena ametisse astuv Anne Mere, kel on pikaajaline suurettevõtete juhtimise kogemus.

Anne Mere on Fazer Bakery Balti üksuse juht ning endine Soome börsiettevõtte HKScan Soome ja Baltikumi turgude juht ning HKScan Estonia (endine Rakvere Lihakombinaat) juhatuse esimees. Omab pikaajalist rahvusvahelisse kontserni kuuluvate toiduainetööstuse üldjuhtimise kogemust. Mere on tööandjate esindajana ka Eesti Haigekassa nõukogu liige.

Andres Liinat on endine Cleveroni tegevdirektor ning endine Tartu Ülikooli kantsler. Ta on töötanud juhtivatel kohtadel hotellinduses, kaubanduses, panganduses.

Einari Kisel on Tallinna Tehnikaülikooli Targa Linna Tippkeskuse strateegia ja partnerlussuhete juht, endine Maailma Energeetikanõukogu (World Energy Council) Euroopa regiooni juht ning varasem majandusministeeriumi energeetikaosakonna juhataja ja Eesti Energia energiakaubanduse direktor.

Meelis Einstein on Kunda Nordic Tsementi tegevdirektor ja juhatuse liige, HeidelbergCement grupi Balti üksuste juht ning ka Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu juht.

Taavi Tamkivi on Salv Technologies OÜ asutaja ja tegevjuht ning endine Wise Payments Limited Eesti filiaali vastavuskontrolli juht.

Tarmo Porgand on rahandusministeeriumi riigivara osakonna juhataja asetäitja, osalus­poliitika valdkonna kujundaja ja riigi osalusega äriühingute juhtimise ekspert. Tarmo Porgand on ka AS Operail nõukogu liige ning varasem Eleringi, Levira ja Riigi Kinnisvara nõukogu liige.

Ahti Kuningas on majandusministeeriumi transpordi asekantsler ning varasem majandusarengu asekantsler. Kuningas kuulub AS Tallinna Sadam ja RB Rail AS nõukogusse.

Eesti Energia nõukogul on 6–8 liiget, kes määratakse ametisse rahandusministri kui omaniku esindaja otsusega, võttes arvesse riigi osalusega äriühingute nõukogude liikmete nimetamiskomitee ettepanekuid.

Nõukogu tööd juhib esimees. Nõukogu liikmetele seatud nõuded ja ootused on sätestatud äriseadustikus ja riigivaraseaduses. Lisaks juhindub nõukogu Eesti Energia põhikirjast ja nõukogu töökorrast.

Jaga
Kommentaarid