Lagarde lausus, et inflatsioon jääb tõenäoliselt kõrgeks mõneks ajaks ning selleks, et tagada hinnastabiilsus on tähtis hallata inflatsiooniootusi. Ta lisas, et keskpanga võlakirjaostuprogrammi netoostud (lihtsamas keeles rahatrükk) lõppevad kolmanda kvartali alguses, misjärel tuleb peagi baasintressimäära tõus, viidates, et see võiks juhtuda juba mõni nädal pärast netoostude lõppu. Suvel intresside tõstmise alustamist on asunud pooldama üha rohkem keskpankureid, sh Saksamaa ja Prantsusmaa esindajad. Eeldatavalt võiks sel juhul otsus tulla 21. juuli kohtumisel.

Samas on jätkuvalt ettevaatlik Euroopa Keskpanga juhatuse liige, endine Itaalia keskpanga juht Fabio Panetta, kes eelmisel nädalal rääkis, et enne tegutsema asumist tasuks oodata ära teise kvartali SKP numbrid, kuna Euroopa majanduse seis pole kiita.

Euroopa Keskpank tõstis intresse viimati 2011. aasta juulis. Lagarde'i sõnul saab edasine rahapoliitika normaliseerimine olema järk-järguline. Hetkel on keskpanga deposiidimäär 0,5 protsendiga miinuses, olles negatiivne juba 2014. aastast. Kauplejad prognoosivad hetkel, et deposiidimäär jõuab tippu 2 aasta pärast, jõudes pooleteist protsendiga plussi.

Kui euroala inflatsioonieesmärk on 2%, siis aprillis oli hinnatõus 7,5%. Eestis oli see number veelgi suurem, 18,8%. Keskpanga asepresident Luis de Guindos prognoosis, et aasta lõpuks inflatsioon ei taltu nii palju kui sooviks, vaid jääb jätkuvalt 5% juurde.

Kui 12 kuu euribor jõudis plussi aprilli alguses, siis 6 kuu euribor, millega on seotud enamiku eestlaste kodulaenud, on jätkuvalt miinuses. Viimane näitaja oli -0,183%.