Eile kirjutasime, kuidas mootorbensiini hind jätkab suurt tõusu. Eile nähti tanklates rekordilist hinda: bensiinikütus 95 maksis 2,059 eurot liitri kohta. Täna on Olerexis 95 bensiinihind langenud alla kahe euro, hinnaks 1,999 EUR/liiter.

Samuti on langenud diislikütuse hind. Eile sai diislikütust soetada hinnaga 1,829 eurot liitri kohta, täna on diislikütuse hinnaks 1,799 eurot liitri kohta.

Eesti õliühingu tegevjuht Mart Raamat selgitas täna Ärilehele, et hinnarekordid tanklates tulenevad sellest, et mootoribensiini maailmaturuhinnad on viimase kuu jooksul tõusnud enneolematutesse kõrgustesse – mai algusest on hind maailmaturul tõusnud 20%, samas toornafta hind on vaid 4% kõrgem ja diislikütuse hind on langenud 7%.

Õliühingu tegevjuht lisas, et nõudlus mootoribensiini osas tõuseb ning kuna rafineerimistehased pole suutnud tootmist piisavalt tõsta, tekitab see mootoribensiini maailmaturuhinnale täiendavat survet. „Erinevalt teistest meie regiooni ja Euroopa riikidest pole aga Eesti valitsus seni teinud mitte midagi, et rasket hinnasurvet meie inimestele ja ettevõtetele leevendada,” tõi Raamat välja.