Luminori finantsdirektor Palle Nordahl avaldas heameelt selle üle, et pank on läbi viinud oma teise pandikirjade emissiooni pärast 2020. aasta märtsis toimunud esmaemissiooni. „Investorite märkimisväärne toetus näitab Luminori tugevat positsiooni ja Balti riikide majanduste positiivset väljavaadet. Emissioon tagab moma klientide toetamist ja äritegevuse kasvu oma koduturgudel Eestis, Lätis ja Leedus.“

Luminor korraldas 10. mail Euroopa investoritega rea virtuaalseid kohtumisi ning pärast positiivse tagasiside saamist toimus uusemissioon järgmisel päeval.

Emissioon märgiti kiirelt üle: Luminor sai märkimiskorraldusi enam kui 30 investorilt üle Euroopa. Orderite maht, kvaliteet ja mitmekesisus võimaldasid Luminoril määrata uue väärtpaberi intressimääraks 1,688%. Saksakeelse Euroopa investorite huvi moodustas veidi alla kolmandiku kogumahust, millele lisandus suur nõudlus Põhjamaade ja Balti riikide investoritelt.

Võlakiri, millele Moody's on andnud reitingu Aa1 ja mis on noteeritud Iiri börsil, emiteeriti Luminori EMTN-programmi ja pandikirjaprogrammi raames. Tehingu kaaspeakorraldaja oli Luminor Markets.