Pricer.lt tegevjuht Arūnas Vizickas võrdles Spari jaemüügivõrgu juhtimist Leedus tuntud võrgustikuga Aibė ja ütles Leedu Delfile, et hiljuti frantsiisi omandanud lätlased ostsid õigused tõenäoliselt kogu regioonile, mis tähendab ka Eestit ja Leedut.

„Seda nimetatakse kogu piirkonna jaoks mõeldud superfrantsiisiks. Kui keegi peaks hetkel Spar Internationaliga ühendust võtma, suunataks see Lätti. Selgub, et nad juhivad piirkonna jaoks frantsiisi,” selgitas ta.

SPAR-i poodides müüdavatest toodetest moodustaksid 20 protsenti SPAR-i kaubamärgiga tooted. Firma plaanib teha koostööd ka Läti kohalike tootjatega, kirjutas LSM.

SPAR International andis 2021. aastal litsentsi SPAR kaubamärgi kasutamiseks Lätis ettevõttele S&P Logistics. SPAR Läti registreeriti 7. juulil 2021. aastal.

Spar kauplus 90ndatel Tallinnas

Leedu kaubandusettevõtete liidu direktor Rūta Vainienė kinnitas toimetusele, et ettevõte ei ole liidult arengukavade koostamist taotlenud ega ka plaanidest teada andnud. Leedu Delfi saatis Spar Internationalile küsimusi võimalike plaanide kohta, kuid vastust ei saanud.

Spar on juba varasemalt Eesti pinnal tegutsenud. Viimane kauplus kadus 2008. aastal.

SPAR alustas tegevust 1932. aastal Hollandis. Praegu tegutseb firma 48 riigis. Firma kaubamärgi all tegutseb 13 500 kauplust ja selle käive oli 2020. aastal 39,8 miljardit dollarit.