Nortali asutaja ja tegevjuhi Priit Alamäe sõnul on Skelia tõestanud end valdkonna juhtiva ettevõttena, luues kõrgetasemelisi stabiilseid tehnoloogiatiime, mis toetavad klientide majasiseseid arendusmeeskondi. Tema sõnul pakub ettevõtte tugev kohaolek Ukraina lääneosas ja Poolas Nortalile suurepärase kasvuplatvormi.

„Oleme otsinud piirkonnas laienemisvõimalusi juba mõnda aega. Ukraina ja Poola on Euroopa ühed kiiremini arenevad IT-keskused, mis annavad meile selle, mida oma kasvu juures vajame: kõrgelt kvalifitseeritud tööjõu, kiire värbamisaja ning kvaliteedi, milles järeleandmisi ei tehta. Skeliaga ühinemine loob meile võimekuse olla veelgi suurema mõjuga muutuste elluviijateks,“ kommenteeris Alamäe.

Skelial on pikaajaline kogemus piiriüleste IT-tiimide ülesehitamisel juhtivatele ettevõtetele Euroopas, Ühendkuningriigis, Põhjamaades ja Ameerika Ühendriikides. Selle asutaja ja tegevjuhi Patrik Vandewalle sõnul leidis ettevõte Nortali näol tugeva strateegilise partneri, kellega jagatakse sarnaseid väärtushinnanguid ja ambitsioone.

„Skelia jaoks on see põnev hetk. Meie ärid täiendavad teineteist – ühinedes võimendame mõlema ettevõtte tugevusi, mis aitab meil pakkuda olemasolevatele klientidele veelgi paremat teenust. Skelia on ehitanud üles üle 200 rahvusvahelise arendustiimi ning Nortalil on pikaajaline rikkalik kogemus mahukate digitaalse transformatsiooni projektide elluviimisel – neid kombineerides suudame luua uusi ärivõimalusi ning laieneda täiendavatele turgudele,“ lisas Vandewalle.

Ühinemisprotsess Nortaliga viiakse lõpule 12 kuu jooksul, alates tänasest jätkab Skelia nime all „Skelia, a Nortal company“.

Alamäe sõnul on Ukraina IT-eksport sõjale vaatamata tugev ning saab oluliselt kaasa aidata riigi majanduse taastumisele tulevikus. „Paljud ettevõtted on oma tegevust Ukrainas piiranud või isegi peatanud. Nortal ja Skelia usuvad Ukraina tulevikku ning sealsete inimeste potentsiaali. Nortali tegevuse laiendamine pakub Ukraina talentidele täiendavaid võimalusi osaleda meie rahvusvahelistes projektides ning saada kogemusi valdkondades, milles Nortal on maailmatasemel,“ ütles Alamäe.

Skelia asutati 2008. aastal, peakorter asub Luxembourg’is. Ettevõte annab tööd enam kui 350 inimesele, peamiselt Ukrainas ja Poolas. Skelia teenindab kliente kümnes riigis ja tegutseb ülemaailmse kontorivõrgu kaudu Beneluxi riikides, Ühendkuningriigis, Poolas, Ukrainas ja Ameerika Ühendriikides.

Nortal on 2000. aastal loodud rahvusvaheline tarkvara ja ärikonsultatsioonide ettevõte