Nvidia tegevjuht Jensen Huang ütles Reutersile, et Nvidia äritegevuse tulud vähenevad jooksvas kvartalis eelmise kvartaliga võrreldes kuni 12%.

"Üldiselt on mänguturg aeglustumas," ütles Huang. Nvidia on turunõudluse nõrgenemise tõttu otsustanud vähendada Hiina turule müüki. Nvidia on löögi all ka Venemaal ja Huangi sõnul ootab neid ees madalamad müüginumbrid terves Euroopas. Selle uudise peale on turueelselt langenud ettevõtte aktsia 6,85%. Aasta algusest on firma aktsia kaotanud kogunisti 43% oma väärtusest.

Nvidia prognoosib teise kvartali käibeks 8,10 miljardi dollarit, liikumisruumiga 2%. Analüütikud ootavad umbes 8,45 miljardit dollarit, selgub IBESi Refinitivi andmetest. Madalam prognoos sisaldas umbes 500 miljoni dollari suurust hinnangulist kadu seoses olukorraga Venemaal ja koroonapiirangutega Hiinas. Finantsjuht Colette Kress ütles, et "500 miljoni sisse kuulub umbes 400 miljoni dollari jagu müümata videomänge Hiinas ja Venemaal ning 100 miljonit dollarit andmekeskuste müüki, mis ei realiseeru.

Krüptovaluutaturul toimunud langus kahjustas samuti nõudlust graafikakaartide järele, mida krüptoraha kaevandajad eelistavad. Finantsjuht Kress ütles kolmapäeval tehtud avalduses, et Nvidia muude tulude kategoorias oli 52%-line langus võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, kuna krüptoraha kaevandamiseks mõeldud protsessoritest saadav tulu vähenes. Nõudlus andmekeskuste järele jäi siiski tugevaks, kuna üha rohkem firmasid läheb üle pilvele ja kaasab tehisintellekti oma tegevusse. See ja autotööstuse müük aitavad kompenseerida langust mängude valdkonnas, ütles Kress.