Tamro Baltikumi tegevjuht Leon Jankelevitsh läbis Fontese Coachiva Mentorluse Programmi mentorina.

"Programmiga liitumiseks ei pea olema tingimata väga staažikas või vastupidi, alles oma käekirja otsiv juht. On oluline, et sisemiselt on teadvustatud vajadus ja soov saavutada juhina läbi oma inimeste arendamise paremaid tulemusi ja et seda oleks võimalik ka praktikas rakendada.”

Leon Jankelevitsh

Leon Jankelevitshi kolm väidet, mis Fontese mentorlusprogrammi kasuks räägivad:

  1. Vajalik sparringupartner. Minu organisatsiooni juhid ei vaja kindlaid suuniseid ja korraldusi, vaid pigem toetust ja abi eesmärkide poole liikumiseks - nad vajavad sparringupartnerit, kellega asju arutada.

  2. Juhtide koroonajärgselt muutunud vajadused vajavad mõtestamist. Märksõnadeks on rohkem töötajate iseseisvust, juhtide poolt rohkem usaldamist ja inspireerimist, organisatsiooni sidustamist.

  3. Koostöö reaalse menteega – konkreetse inimesega tema ootuste, isikupära ja eesmärkidega. Nii on lühikese aja jooksul võimalik saavutada kaalukaid tulemusi.

Thermory grupi tootmis- ja arendusjuht Andres Aruoja jaoks tõi menteena programmi läbimine kaasa enesesse vaatamist, kitsaskohtade avastamist ning uute ideede genereerimist.

"Mentorlusprogramm on suurepärane arengu katalüsaator, kus on võimalik peegeldada olukordi, paluda lahti seletada konkreetseid situatsioone ja vahetada seisukohti neutraalse, väga kogenud ja mentori oskustega tippjuhiga."

Andres Aruoja

Andres Aruoja kolm väidet, mis Fontese mentorlusprogrammi kasuks räägivad:

  1. Programm kui protsesside käivitaja. Kogenud juhid teevad läbi täiesti uusi olukordi, näevad täiesti uusi lahendusi ning leiavad ennast situatsioonidest, mida nende aastatepikkune kogemus ei ole varem avanud.

  2. Enesereflektsioon. Kuidas tekitada õhinat nendes inimestes, kes ettevõtte visiooni ellu viivad, ja kuidas kaasata kolleege ning juhte oma strateegiasse ja eesmärkidesse. Kuidas leida tasakaal strateegilise ja operatiivse juhtimise vahel.

  3. Isiklik areng ning era- ja tööelu tasakaalustamine. Seatud fookustele ja läbitud teemadele tuginedes oli selge, et kolleegide infoväljas hoidmine, strateegia kuvamine, tegevuste teekaardi näitamine ja väärtuste kommunikeerimine on sama tähtis kui töö tulemus ise.

Kohtumiseni XVI mentorite programmis!

Kui sul on vähemalt 5 aastat juhtimiskogemust ja tugev motivatsioon enda juhikäekirja redisainida, ootab Fontes sind mentorite gruppi. Kui oled alustav juht, kes tahaks teha enda juhiarengus kiirenduse, siis on menteede grupp see, millega tasub liituda.

Jaga
Kommentaarid