Maikuu viimasel esmaspäeval, milleks seekord on 30. mai, tähistatakse Ühendriikides mälestuspäeva. Sellega austatakse mehi ja naisi, kes surid USA sõjaväes teenides. Sellel kuupäeval on föderaalvalitsuse ametid, USA kohtud ja postkontorid suletud. Ühtlasi ei kaubleda ka börsidel.

Nasdaq Tallinna börs teatas täna, et alustas menetlust Cleveron Mobility aktsiate kauplemisele võtmiseks alternatiivturul First North. Kaks nädalat tagasi teatas ettevõte, et soovib ennast noteerida First North alternatiivturul. Millised on kuupäevad ja kui suureks kujuneb ettevõtte väärtus, ülesastumisel ei mainitud, kuid lisati, et raha soovitakse kaasata kuni 10 miljonit eurot. Pikemalt Cleveroni plaanidest saab lugeda siit!

Baltikumis kerkis kõige enam Riia indeks (2,19%), Tallinna indeks kerkis 0,4% ja Vilniuse börs 0,25%. Üle 1% tõusuga paistsid silma Arco Vara (1,73%), Silvano Fashion (1,22%) ja Tallinna Kaubamaja (1,19%). Üle 1% langust näitas samuti kolm ettevõtet: Pro Kapital Grupp (-3,23%), Ekspress Grupp (-1,43%) ja HansaMatrix (-1,13%).

First North lisanimekirjas oli tõusjaid samuti kolm. Kõige enam kerkis Punktid Technologies (12,17%), talle järgnesid Saunum (3,08%) ja MADARA comsetics (2,94%). Kõige suuremat langust tõid investoritele Hagen Bikes (-4,87%), Robus Group (-3,58%) ja ELMO Rent (-2,08%).

Suurimaid tõusjaid ja langejaid Tallinna ja Balti börsil näeb siit:

Päev börsil

Euroopa indeksid rohelised

Enne börside sulgemist on Euroopa peamised indeksid rahulolevalt rohelised. DAX indeks on kerkinud 0,59% ja Stoxx 600 0,52%.