EASi ja KredExi ühendasutuse koosseisu kuuluva Startup Estonia juhi Eve Peetersoni sõnul vaadati iduettevõtete hindamisel idee ja turu potentsiaali, idee elluviimist, meeskonda ja nende mentordatavust ning ka seda, mida on tiimil Ajujahist võita.

„Kokkuvõttes oli kõige olulisem, kas me usume tiimi ja nende tegemistesse ning mil määral saab Ajujahi kiirendi nende arenguhüppe puhul kasuks olla. Edasi pääsenud iduettevõtete puhul paistsid lisaks uuenduslikule ideele silma ka avatud suhtumine, mentorite tagasiside arvestamine ning enesekindlus ja sihipärasus, mis on järgmiste etappide puhul samuti väga olulised,“ sõnas Peeterson.

Kõik edasipääsenud tiimid läbivad täiemahulise kiirendiprogrammi, mille lõppeesmärk on aidata ettevõtted investorvalmiduse ja skaleeritava ärini. Muuhulgas pakutakse tuge klientide leidmisel, eksporditurgudele sisenemisel ja kapitali kaasamisel. Tiime toetavad võtmementorid, kes jagavad praktilisi nõuandeid kogu programmi vältel.

Ülevaade TOP20 iduettevõttest, kes jätkavad oma teekonda Ajujahi ärikiirendis:

1. Kõnekindlus

Ettevõte toodab ja müüb spetsialistidega koostöös loodud logopeedilisi mänge/abivahendeid, mis on mõeldud logopeediliste kõnehäirete lahendamiseks ning kõne arengu toetamiseks.

2. Medbites

Platvorm, kus meditsiiniõdedel on võimalik kiiresti ja lihtsalt kandideerida haiglate poolt pakutavatele ajutistele töövahetustele.

3. Kohalt

Distantsilt jälgitav, taastäidetav modulaarne puhastuskemikaali konteiner, mis võimaldab müüjal jälgida oma klientide vajadusi distantsilt ning teenindada kliente ökonoomselt ja kulutõhusalt, vähendades pakendite kulu vähemalt 70%.

4. Complok learning

Kõik-ühes rahapesuvastane veebipõhine koolitusplatvorm finantsasutustele, mis muudab teekonna läbi AML-i reeglite ja määruste sujuvaks.

5. Drycycle

Ettevõte, mis toodab veekindlaid multifunktsionaalseid jalgratta sadulakottide ja katete komplekte ning teisi rattatarvikuid.

6. Fitsphere

Rakendus, mis premeerib kasutaja füüsilist aktiivsust. Eesmärk on motiveerida inimesi olema rohkem füüsiliselt aktiivsed, pakkudes kasutajatele sammude eest auhindu ja eripakkumisi.

7. C-Box

Ettevõte, mis paigaldab Euroopas kortermajade ette temperatuurikontrolliga, ühiskasutatavaid pakikappe, mis võtavad kaupu vastu kõigilt kulleritelt, kaupmeestelt ja ka eraisikutelt.

8. Cryplect

Ettevõte, mis ühendab korvpallimeeskondi ja nende fänne läbi interaktiivse meelelahutusplatvormi. Platvormil on igal korvpallifännil võimalik luua kollektsioon oma lemmikmängijatest, kogutud kaarte müüa või kasutada Cryplectplay mängus.

9. Fixmytruck

Rasketehnika remonditööde platvorm, mis aitab rasketehnika omanikul vähendada remondikulusid ja remonditöökodadel leida usaldusäärset klienti.

10. Yesbag

Taaskasutatavate kottide terviklahendus toidupoodidele ja kohvikutele online ja offline toidukaupade tarnimiseks ja kaasaostmiseks.

11. Fixpark

Küberturbe platvorm, mis aitab ennetada küberrünnakuid, tuvastades veebirakenduse nõrku kohti. Sealhulgas hoiab platvorm 24/7 silma peal nii külastajate liikumisel kui ka reputatsioonil internetis.

12. Filaret

Ettevõte, mis kogub ja töötleb suitsukonijäädet ümber keskkonnasõbralikuks, innovaatiliseks ja komposteeruvaks 3D printimise tooraineks, suunates seeläbi tähelepanuta jäänud ressursi tagasi ringlusesse.

13. Tuker

Lahendus, mille kaudu saab premeerida head teeninduskvaliteeti sularahavabalt ning seeläbi tõsta teeninduskvaliteeti.

14. MyCeen

Ettevõte, mis arendab seeneniidistiku ja orgaaniliste jääkmaterjalide toel komposteeruvaid tooteid.

15. Dreamsville

Tootearendus- ja turundusettevõte, mille peamine eesmärk on pakkuda jätkusuutlikku ja personaalset terviklahendust magamistuppa.

16. Steelmonitor

Terasprofiilide tellimise tarkvara, mis koondab oma platvormile tootmisettevõtete kasutamata jäänud terasprofiilide laoseisud, võimaldades ka teistel huvilistel neid osta ja enda laoseisu müüa.

17. Crump

Ettevõte, mis toodab ökoloogilisest kanepist ja hernest tehtud graanuleid, mis muutuvad vee ja panniga kokkupuutel hakklihataoliseks supertoiduks.

18. Pickitwise

Ettevõte, mis rendib maasikate korjamiseks mõeldud robotkäsi, mis tunnevad ära küpse ja defektivaba marja ning nopivad selle õrnalt kasti.

19. Justacart

Tehisintellektiga varustatud tark ostukäru, mis lubab maksta järjekorras ootamata ja ostukontrollita. Lisaks aitab Justacart leida poes üles tooteid ja soovitab sooduspakkumisi.

20. Bariki

Ettevõte, mis toodab hobusesõnnikust ja allapanust süsinikneutraalseid küttegraanuleid, mis oma omadustelt pakuvad head alternatiivi tavapärastele puitgraanulitele.