Ukrainat esindasid ümarlaual Ukraina Riski- ja Erakapitali Assotsiatsiooni (UVCA) nõukogu esimees Andri Kolodjuk ja Ukraina digitaalse transformatsiooni aseminister Oleksandr Bornjakov. Samuti esinesid sellised esinejad nagu Viking Global Investorsi erainvesteeringute juht Brian Kaufmann, Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga (EBRD) esimene asepresident Jürgen Rigterink, Oaktree Capital Managementi Euroopa peakontserni esindaja Krzysztof Pralat, Hedera Hashgraphi juht Brett McDowell, ja veel üle kümne investori.

„Meil pole palju aega,“ ütles Ukraina Riski- ja Erakapitali Assotsiatsiooni (UVCA) nõukogu esimees Andri Kolodjuk. „Linnad, mida sõda on mõjutanud, peavad olema varustatud joogivee, elektri ja kütusega ning suutma talveks ette valmistada kriitilist infrastruktuuri. Eelistame ühisinvesteeringuteks praktilisi projekte, mis esialgsel hinnangult triljoni dollari suurune investeerimisvõimalus. Näiteks saab osaleda projektides, mis pakuvad varustust, läbi mille saab pakkuda koostöös Ukraina ettevõtetega elutähtsat infrastruktuuri. Lisaks käivitab UVCA investeerimisplatvormi.“

Külalised Ameerika Ühendriikide Silicon Valleyst ja teistest riikidest kinnitasid, et Ukraina IT-sektor on väga tugev ning jätkab oma tegevust ja investeeringuid vaatamata riigis valitsevale sõjale.

Ümarlaual osalejad nõustusid, et lisaks makromajanduslikule abile on Ukraina majandust vaja täiendavalt toetada. Eelkõige on tegemist Ukraina erasektori algatatud projektide kaasinvesteeringuga. UVCA tutvustas tööriistu, mille abil neid investeeringuid saab realiseerida, eelkõige investeerimisplatvormi Ukrainian Re-development kaudu. Platvormi kaudu plaanib UVCA koos teiste riiklike investeerimisühendustega meelitada välispartnereid investeerima energia, veepuhastuse, toiduainetööstuse, uute linnade ehitamise, meditsiini ja muuga seotud projektidesse.

UVCA, mida maailma üldsus tunnustab usaldusväärse institutsionaalse partnerina Ukrainasse investeerimisel, kutsub kõiki partnereid ühinema Ukraina ümberarendamise ja taastamise plaani (The Ukraine Redevelopment and Recovery Plan) edasise arendamise ja ellu viimisega.

UVCA algatatud Ukraina ümberarendamise ja taastamise töörühm on avatud kõikidele sidusrühmadele kõigist tööstussektoritest ja maailma riikidest, kes on toetanud ja toetavad jätkuvalt Ukrainat ning soovivad aktiivselt osaleda projektides, mis võivad päästa elusid, aitavad peatada kaose ja edendada juba täna tulevaseks arenguks vajalikke tingimusi.

Situatsiooniülevaade Ukraina purustuste kohta