ELTA on üle saja aasta tagasi asutatud Leedu uudisteagentuur, mis on ettevõtte sõnul usaldusväärne riigisiseste ja rahvusvaheliste uudiste allikas Leedus. Uudisteagentuur koondab ja teeb kokkuvõtteid poliitika-, äri-, spordi- ja kultuuriuudistest leedu, inglise ja vene keeles. Iga päev koostab ELTA üle 600 tavalise ja fotouudise maailma olulisemate sündmuste kohta.

Pooled on kokku leppinud, et ei avalikusta tehingu hinda ega muid tingimusi. Tehing on plaanitud lõpule viia 2022. aasta kolmandas kvartalis.

Uudisteagentuuri ELTA tegevuse omandamine on Ekspress Grupi sõnul kontserni strateegia orgaaniline osa. Tehingu põhieesmärk on tugevdada ja moderniseerida saja-aastase kogemusega uudisteagentuuri, et sellest saaks moodne, konkurentsivõimeline ja objektiivne infoallikas nii Leedu meediale kui ka väliskanalitele.

Delfi ja ELTA ühine eesmärk on jätkata ELTA klientidele atraktiivse sisu pakkumist.

ELTA-l on 24 töötajat ja üle 200 kliendi. ELTA jätkab poliitika, äri- ja kultuuriuudiste kajastamist ning riigi suurima fotoarhiivi arendamist. Kavas on uued investeeringud, mis võimaldavad pakkuda uusi nüüdisaegseid väljundeid.

Ekspress Grupi aktsia on aasta algusest kerkinud ligi 7% ja maksab 1,68 eurot.