Mööbel ei tohi karta vihma

Enne kontori terrassile välimööbli ostmist peab kindlasti uurima selle omadusi, et veenduda, kas toode on ka tegelikult ilmastikukindel – kuidas mõjub tootele otsene vihm, niiskus ja otsene päikesevalgus. Igal hommikul ja õhtul ning iga vihmasabina korral muu töö kõrval mööbli toa ja õue vahet tõstmine muutub kiirelt väga tüütuks.


Mööbel peab olema kergesti hooldatav

Kui õuemööbel vajab sagedast ja spetsiaalsete vahenditega puhastamist, võib see jääda korralikult puhastamata. Lõppkokkuvõttes jääb tehtud investeering kurvalt mustust koguma ja töötajad eelistavad kontoriterrassile parki. Kontorite õuemööbel olgu selline, mida saab lapi ja veega kiire vaevaga puhtaks pühkida.

Terrass kui kontori pikendus

Sarnaselt siseruumidega on ka kontori terrass mõistlik tsoonideks ära jagada. Selliselt on terrassil võimalik teha tööd, võõrustada külalisi, einestada või hetkeks puhata, ja seda mitte järjekorras, vaid samal ajal.

Õuemööbel, mida sobib kasutada ka toas

Kuna spetsiaalset hoiustamiskohta õuehooaja lõppedes ei pruugi kontoris olla, tasub eelistada just sellist õuemööblit, mida sobib väljaspool suveaega edukalt ka tubastes tingimustes (näiteks puhkenurgas) kasutada. Ilusate ilmadega saab sellise mööbli kiirelt õue tõsta.


Olemasolev mööbel värskeks

Juba olemasolevale mööblile saab värskema ilme lisada õuepatjade ja erinevate õueaksessuaaridega.


Rohelus õue

Taimed muudavad terrassi hubasemaks ja kodusemaks. Et taimed saaks muretult ka ööseks õue jätta, tasub valida õuetingimustesse sobivad lillepotid.


Terrass valgeks

Et terrassihooaega kontoris võimalikult pikaks venitada, tasub sinna valgust lisada. Väga mugav on seda teha juhtmevabade laetavate lampidega, mida saab tõsta just sinna, kuhu neid kõige rohkem tarvis on.


Mida teha, et õuemööbel püsiks kauem kui üks-kaks hooaega

  • Uuri enne ostu välimööbli omadusi, et veenduda, kas toode on ka tegelikult ilmastikukindel – kuidas mõjub tootele otsene vihm, niiskus ja otsene päikesevalgus.

  • Kuigi paljud tootjad lubavad, et õuemööbel võib seista aasta ringi õues, on õuehooaja lõppedes parima kvaliteedi tagamiseks mõistlik säilitada mööblit tubastes tingimustes.

  • Kui see ei ole võimalik (nt õuediivanite puhul), kasuta tootjate valmistatud kaitsekatteid. Neid tasub aeg-ajalt ära võtta, et mööbel saaks õhku ja sellele ei tekiks hallitust.

  • Õuehooaja alguses tasub õuemööbel korralikult puhastada (jälgi tootja hooldusjuhiseid). Kvaliteetsem mööbel vajab vähem hooldust, näiteks võib piisata survepesuriga pesust.

  • Vali välimööblit selle mõttega, et saaksid seda nautida võimalikult kaua ja et see oleks kindel valik aastateks.

Jaga
Kommentaarid