Esindus-, kontori- ning lao- ja/või tootmispindu ühendavad stock-office äripinnad koguvad üha enam populaarsust. „Stock-office kontseptsioon võimaldab väikestel ning keskmise suurusega kasvavatel ettevõtetel oma tööd tõhustada ja kulusid piirata, tuues kõik tööprotsessid ja töötajad kokku ühe katuse alla,“ selgitas Favorte juht Rainer Hinno.

Fondi partneri Riho Unti sõnul on stock-office äripindade oluliseks eeliseks jätkusuutlikkus. „Kõik ettevõtted soovivad olla oma töös järjest tõhusamad ja säästlikumad, kuid teinekord võib see päris keeruliseks osutuda. Kaasaegne ja multifunktsionaalne äripind aitab vähendada keskkonnajälge, aga ka piirata ettevõtte jooksvaid tegevuskulusid,“ ütles Unt.

Ärikinnisvarale spetsialiseerunud nõustamisettevõtte Colliers äripindade üksuse juhi Tarmo Kalviste hinnangul on nõudlus stock-office tüüpi pindade järele jätkuvalt suur. „Sektori vakantsus on alla 4%, mis näitab selgelt, et nõudlust on rohkem kui pakkumist ning et valmivad hooned leiavad 90% ulatuses üürnikud juba enne hoone valmimist,“ ütles Kalviste. „Näeme ka Lätis ja Leedus antud segmendis kasvavat nõudlust ja arenduspotentsiaali,“ kinnitas Kalviste.

Loodava fondi eesmärgiks on arendada ja hiljem müüa 100 000 m2 ulatuses stock-office äripinda, millest 50% asub Eestis ja teine 50% Lätis ja Leedus. Fond pakub investoritele võimaluse osaleda arenevas ning väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete töökeskkonda muutvas ärikinnisvara valdkonnas.