Keskerakondlane Kerstin-Oudekki Loone jagas Linkedinis, et on alustanud äri alkoholivaldkonnas. Huvide deklaratsioonist oli näha, et Loonel on 15% osalus Itaalia ettevõttes Distilleria Montanari. Oma postituses kirjutab Loone, et tal on hea meel teatada, et on koos Marco Montanariga asutanud eelmisel aastal piiritusetehase. Nad toodavad juba džinni ja sügisel hakkavad tootma ka grappat, mis on itaalia viinamarjabrändi.

"Asutasime elukaaslasega möödunud sügisel traditsioonilise destilleerimiskoja," sõnas Loone. Ta lisas, et hiljem on neil plaanis laiendada sortimet ka rummi ja viskiga. "Mind on alati vaimustanud Itaalia dolce far niente kultuur: teadmine, kuidas korraks aeg maha võtta ja seda täielikult nautida. Sinna kuulub mõnikord ka klaasike grappat pärast õhtusööki või näiteks ginikokteil aperitiivi juurde, uute maitsete otsimine, oskus end alati vabul hetkil lõdvaks lasta, kuid mitte kunagi liialdada," lausus Loone.

Idee luua destilleerimiskoda tuleb Loone elukaaslaselt, kes teismelisena mõtles, miks ei võiks olla itaallaste destilleerimiskojad olla maailma parimad ning miks ei võiks teha ka maailma parimat viskit. Nüüd nad täidavad seda unistust. "Kindlasti tahan seda Itaalia suve lõhna ja maitset tuua ka Eestisse – meie Marenostrum gini peaks juba juulikuust siinkandis osta saama," nentis Loone.

Kerstin-Oudekki Loone oli Riigikogus Taavi Aasa asendusliige. Taavi Aas naases pärast valitsusest vabastamist tagasi Riigikokku, seega lõppes Loone volitus tema asendusliikmena.