Prognoosi kohaselt ulatub investeering ligikaudu 40 miljoni euroni. Kontserni juhtkond uurib praegu investeeringu kasu ning kavatseb kohtuda Baltimaade investeeringu- ja arenguasutustega, et hinnata parimaid ettepanekuid edasise koostöö asjus.

„Plaanitud ja hoolikalt kohandatud arengustrateegia tõttu kasvasime edasi ka viimastel aastatel, mil maailma raputasid mitmed ootamatud kriisid. Vaatamata sellele, kui tugev on meie praegune Läti tehas (kus toodetakse mitmeid meie üleilmseid kaubamärke), saavutame prognooside kohaselt meie kaubamärkide eeldatava üleilmse kasvu tõttu lähiaastail maksimaalse tootmisvõimsuse. Oleme arvamusel, et õige koha valik on ülioluline, sest see mõjutab tootmist ka järgmistel aastakümnetel. Juba algusest peale tahame riigiasutuste ja teiste huvirühmadega teha tihedat koostööd, et selgitada välja, millises Balti riigis on võimalik tootmistaristusse sellisel tasemel investeerides saada maksimaalset kasu nii riigi majanduse kui ka kontserni üldise arengu kontekstis,“ märgib Amber Beverage Groupi juhataja Jekaterina Stuģe.

„Viimastel aastatel on Amber Beverage Group aktiivselt tegutsenud väljaspool Baltimaade piirkonda, kuid kontserni ajaloolisi juuri arvestades on uue tehase esimene valik just Baltimaad. Investeeringuid planeerides soovime luua jätkusuutliku arengu standarditele vastava kaasaegse tootmisbaasi, mis kahekordistab meie tootmisvõimsuse ja soodustab pikaajalist majanduslikku arengut,“ lisas Amber Beverage Groupi jätkusuutlikkuse juhatuse liige Arturs Evarts.

Ettevõttele kuulub mitu Baltimaades töötavat firmat. Lätis on selle tuntuimad ettevõtted alkohoolsete jookide tootmisettevõte Amber Latvijas Balzams, spetsialiseeritud jookide laiem müügivõrk Latvijas balzams veikali, alkohoolsete jookide juhtiv turustaja Amber Distribution Latvia jt. Leedus esindab ettevõtet Amber Distribution Lithuania, mis teeb ka Bravo Alco jookide võrgustiku järelevalvet. Samuti on see Eestis esindatud kahe ettevõttega: alkohoolseid jooke tootva ettevõttega Amber Production Remedia ja jookide turustusettevõttega Amber Distribution Estonia.

„Viimase kolme aasta jooksul oleme kontsernina Baltimaade eelarvesse panustanud üle 490 miljoni euro. Täpsemalt on arvud järgmised: Lätis üle 225 miljoni euro, Leedus üle 230 miljoni euro ja Eestis üle 33 miljoni euro. See annab tunnistust asjaolust, et tehase rajamine ühte Balti riiki tooks selle majandusele potentsiaalselt olulist kasu. Tegemist on suure investeeringuga, mis loob ka uusi töökohti ja toetab kohalikku ettevõtlust. Tehase asukohariigi asjus langetame strateegilise otsuse pärast iga riigi investeerimispoliitika täitevasutustega kohtumist ja seda kavatseme teha lähiajal,“ võtab Jekaterina Stuģe teema kokku.

Amber Beverage Group on kiiresti kasvav ettevõte, mis toodab ja müüb alkohoolseid jooke. Ettevõtte tooteid võib üleilmselt leida mitmetest miljonitest majapidamisest. 1900. aastal asutatud tootmisettevõttest on ettevõte arenenud enam kui 2000 töötajat ühendavaks alkohoolsete jookide valdkonna üleilmseks tegutsejaks.