Täna, 10. mail avaldas Enefit Green maikuised tootmistulemused. Ettevõte tootis ligi 99 gigavatt-tundi elektrit, millest ligi 80 gigavatt-tundi jõudis tarbijateni tuuleparkidest. Soojatoodang ulatus mais ligi 51 gigavatt-tunnini, mida on mullusega võrreldes ligi 3% vähem. Kuu keskmised mõõdetud tuulekiirused Eesti ning Leedu tuuleparkides olid vastavalt 6,2 m/s ja 6,0 m/s. Mais 2021 mõõdetud keskmised tuulekiirused olid vastavalt 5,8 m/s ja 6,4 m/s.

Enefit Greeni juhatuse liige ja tootmisvaldkonna juht Innar Kaasik hindas maikuu tootmistulemust ootuspäraseks. „Tänavu oli mais tavalisest veidi rohkem tuult, kuid üldreegel on see, et hiliskevadel ja suvel annab tuul toodangut vähem ja päike seevastu veidi rohkem. Enefit Greeni jaoks on väga positiivne ka see, et suutsime tagada kõrge töökindluse nii meie tuule- kui ka päikeseparkides,“ ütles Kaasik.

Kaasik lisas, et tuule- ja päikeseenergia täiendavad üksteist hästi ning loovad uusi võimalusi nii elektrit jaotavatele kui ka taastuvenergia ettevõtetele. Sellest võidavad kõik osapooled, samuti kliendid. „Mõlemast energiaallikast elektri tootmiseks rajab Enefit Green Eesti esimest tuule ja päikese hübriidparki Lüganuse valda. Sama taristu kasutamine on nutikas lahendus, mis hoiab kokku arenduskulusid ning võimaldab keskkonnahoidlikku ja taskukohast elektrit toota.“

Pelletitoodang kahanes mais aastataguse perioodiga võrreldes 23,2% võrra 10 800 tonnini. Viimase kahe kuu pelletitoodangu aastavõrdluste kõikuvus on selgitatav planeeritud hooldusseisaku ajalise nihkumisega, võrreldes eelmise aastaga.