Tehinguni jõuti pärast seda, kui Pharma Holdingu üks seniseid omanikke, Rootsi ettevõtja Oskar Tomas Svensson tegi otsuse Eestisse tehtud investeeringust väljuda. „Kaalusime viimase poole aasta jooksul mitut võimalust ning management buyout tundus neist kõige parem nii ettevõtte tuleviku kui seniste omanike jaoks,“ kommenteeris tehingut Svensson ning väljendas heameelt Risto Lauriga saavutatud kokkuleppe üle.

Ettevõtte teisel omanikul Tarmo Laanetul olid enda sõnul laual kõik kolm võimalust – hoida, osta või müüa. „Tegin otsuse oma äripartneri müügisooviga kaasa minna, et veelgi selgemalt keskenduda viimase paari aasta jooksul kiiresti kasvanud meditsiinikontserni Confido Healthcare Group edasisele arendamisele,“ selgitas Laanetu.

Risto Lauri sõnul peeti läbirääkimisi juba talvest alates. „Üks jutt viis teiseni ja lõpuks avanes võimalus, millest otsustasin kinni haarata. Mingeid suuremaid erimeelsusi ei olnud meil algusest peale, kuid täpsed tingimused oli vaja siiski paika loksutada,“ selgitas Laur, kes andis juba aprillis teada ettevõtte tegevjuhtimisest taandumisest. „Kõik on liikunud plaanipäraselt, Evelin Härma on ettevõtte operatiivse juhtimise sisuliselt üle võtnud ja muudatused jõustuvad lõplikult juunikuu jooksul,“ kinnitas Laur, kes kavatseb edaspidi keskenduda Südameapteegi frantsiisi strateegilisele arendamisele.

Lepingu maksumust ega muid detaile poolte vahel sõlmitud konfidentsiaalsuskokkuleppe järgi ei avaldata.

Südameapteegi kaubamärgi all tegutseb 66 apteeki, kus töötab kokku enam kui 360 oma eriala spetsialisti