Saksamaa kaheaastase riigivõla tootlus, mis on kõige tundlikum Keskpanga poliitika muutuste suhtes, tõusis esimest korda enam kui kümne aasta jooksul üle 1%. Itaalia võlakirjade tootlus tõusis samuti, saavutades kõrgeima taseme alates 2014. aastast, kirjutas Bloomberg.

Keskpank andis eelmisel nädalal märku oma kavatsusest tõsta intressimäärasid järgmisel kuul veerand baaspunkti võrra. Lisaks anti mõista, et septembris võib oodata ees veel üks pooleprotsendiline tõstmine, mis oleks suurim samm alates 2000. aastast.

Turud eeldavad 125 baaspunkti (1,25%) suurust intressitõusu järgmise kolme kavandatud Euroopa Keskpanga kohtumise jooksul. See viiks intressimäära 0,75%-ni. Veel hiljuti prognoositi, et hoiuse intressimäär võiks aasta lõpuks vaid nulli jõuda.

Prantsuse võlakirjad kerkisid täna samuti pärast seda, kui selgus küsitlustest, et Prantsusmaa president Emmanuel Macron võib kaotada oma täieliku parlamendivalimiste enamuse, pärast pühapäevast esimest hääletusvooru. Kümneaastaste võlakirjade tootlus tõusis koguni kaheksa baaspunkti võrra 2,19%-ni.

Bloombergi andmetel tõusis Saksamaa kaheaastane võlakiri täna koguni 10 baaspunkti 1,07%-ni. Itaalia 10-aastaste võlakirjade tootlus kerkis 12 baaspunkti võrra 3,88%-ni.