Suure üllatusega tegu ei ole, sest 28. märtsil säutsus plaanist Tesla Twitteri konto. Aktsionäride koosolek toimub 4. augustil nii virtuaalselt kui füüsiliselt Texase osariigis.

Kui otsus kinnitatakse, oleks Tesla jaoks tegu teise splitiga vähem kui kahe aasta jooksul. 2020. aastal viidi läbi 5:1 split ehk iga ühe aktsia kohta sai investor viis aktsiat. Ettevõtte aktsia rallis tollase spliti teatest kuni reaalse splitini 60%.

Tesla ootab ilmselgelt, et sama saatus korduks ning ettevõtte tugev fännibaas aktiviseeruks, kirjutab Bloomberg. Võrreldes 2020. aastaga on turuolukord aga selgelt erinev ning nii Google’i emafirma Alphabet kui Amazon, kes mõlemad teatasid 20:1 aktsiasplitist, on teadetest alates ligi 20% langenud.

Tesla aktsia langus viimasel paaril kuul viitab samas, et lojaalne jaeinvestorite fännibaas ei saa siiski vastukaalu investorite üldise jahenemise vastu pakkuda. Aasta algusest on autotootja aktsia langenud 34%.

Aktsiate spliti viiakse tihti läbi selleks, et aktsiat nö odavamaks ja kaubeldavamaks teha. Kuid nii nagu 50 eurose rahatähe vahetamine viieks 10 euroseks rahatäheks ei tekita omanikule raha juurde, ei anna ka aktsiasplit investorile otseselt rohkem väärtust.

Tallinna börsil on aktsiasplitist teatanud LHV Group ning muutus peaks jõustuma 30. juunil.