Eelmise aasta 9. juulil omandas Eesti ettevõte Piletilevi 100%-selt Leedu firma Tiketa aktsiad ja sai selle üle ainukontrolli. Kuna Tiketa 2020. aasta tulud jäid alla 2 miljoni euro, ei olnud Piletilevi kontsern kohustatud kavandatavast koondumisest teatama ega nõusolekut konkurentsinõukogult küsima.

Läinud oktoobris otsustas järelevalveamet siiski algatada ühinemise kontrollimenetluse ja kohustada Piletilevi kontserni koondumisest teatama, sest tekkis kahtlus, et tehing võib märkimisväärselt takistada konkurentsi erinevate ürituste piletimüügi turul Leedus.

Peale põhjalikku uurimist teatas nõukogu, et koondumine ei ole konkurentsinõuete kohaselt sobilik ning palus Piletilevil kasutada meetmeid, mis taastaksid koondumiseelse olukorra.

Otsusega ei olda rahul

Piletilevi Grupp teatab pressiteates, et konkurentsinõukogu otsus võeti vastu vaatamata nõukogu enda kinnitusele, et Tiketa aktsiate omandamise ajal ei vajatud konkurentsinõukogu luba. „Piletilevi Grupp lõpetas Tiketa omandamise eelmise aasta juulis ja Tiketa sai selle aasta märtsis Bilietai.lt osaks,“ tetatab ettevõte.

„Oleme kindlad, et meie otsused ja tegevused on täielikult kooskõlas Leedu Vabariigi seadustega ning kaalume võimalust kaevata konkurentsinõukogu otsus edasi,“ kommenteeris kontserni tegevjuht ja aktsionär Sven Nuutmann.