„Selle aasta alguses teatas Starship ligi 100 miljoni dollari suurusest rahastamisest ning arvestades globaalset makromajanduslikku ja investeerimiskeskkonda, peame nüüd tegema muudatusi, et tagada oma pikaajaline edu viimase miili autonoomse tarne liidrina,“ kirjutas ettevõte.

Paljudes asukohtades on sel aastal tehtud rekordarv tarneid ja nõudlus nendel turgudel on jätkuvalt suur, kirjutab Starship, mistõttu on plaanis laevastikke täiendada. „Nendel turgudel on lai kaupmeeste valik ja suur potentsiaalsete klientide baas. Kuid seoses eespool nimetatud muutustega majanduses ja investeeringutega peab Starship nüüd tegema keerulisi muudatusi, et keskenduda kulude kokkuhoiule ja kasumlikkuse parandamisele.“

Järgmise kahe kuu jooksul sulgeb Starship väikese arvu teeninduskohti USAs ja Saksamaal. Suletavates asukohtades ei ole ettevõtte sõnul piisavalt kaupmehi ja kliendibaasi, et lähituleviku kasumlikkuse eesmärke saavutada. Lisaks töötajatele mõjutab muudatus ka juhtkonda.

„Need kahetsusväärsed, kuid vajalikud muudatused aitavad Starshipi edasi liikudes tugevamale positsioonile viia. Me jätkame aja jooksul efektiivsuse parandamist ja see fookus valmistab meid ette pikaajaliseks eduks,“ teatas ettevõte.

„Me usume, et meie tarnerobotid on suur osa lahendusest, millega paljud teised tarneettevõtted praegu hädas on, ja me oleme seda juba mitmes kohas tõestanud. Oleme igavesti tänulikud oma partnerite ja klientide eest, kes on meid toetanud, ning loodame, et suudame jätkuvalt teenida nende armastust ja lojaalsust, keda me endiselt teenindame.“

Peale 100 miljoni dollari suurust rahastusringi tänavu märtsis ütles ettevõte, et sel aastal on plaanis värvata ligi 800 uut töötajat, mis oleks tähendanud tööjõu kahekordistumist.