„Esimese 5G sagedusloa oksjoni võitnud Elisal on nüüd roheline tuli, et hakata hoogsalt tutvustama, milliseid uudseid võimalusi 5G-internetiühendus nii ettevõtjatele kui ka tavakasutajatele loob. Kindlasti ootab ees põnev aeg, sest tehnoloogiline areng on innovatsiooni vedur. Tänu ülikiirele internetile jõuavad erinevatesse sektoritesse lahendused, mis avavad täiesti uusi majanduslikke perspektiive ja loovad lisandväärtust paljudele ühiskonnagruppidele. 5G annab tõuke uuele tehnoloogilisele hüppele, millest on palju võita,“ ütles ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt.

„Pikalt oodatud hetk on käes. Eestis sai lõpuks avatud esimene uue põlvkonna mobiilside 5G-võrk,“ sõnas Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu. „Parim mobiilivõrk on siin. Elisa strateegiliseks sihiks on pakkuda parimat interneti kasutuskogemust Eestis ja seetõttu arendame 5G-võrku lähtudes sihitult meie kliendi vajadustest. Juba täna on Elisal Eesti suurimad keskmised mobiilse interneti kiirused ja äsja avatud 5G-võrk on jätk parimale Eesti mobiilivõrgule. Käesoleva aasta lõpuks on eesmärgiks katta 5G-võrguga rohkem kui pool Eesti elanikkonnast!“

5G levialas asub Elisa pakkuma nii era- kui äriklientidele kuni 500 Mbit/s kiirusel pakette koos 5G väliruuteritega, mis toovad uuel tasemel interneti otse kodusesse Wi-Fi võrku.

Aasta neljandas kvartalis, kui teenus on laienenud suurematesse keskustesse üle Eesti, avatakse võrk ka kõikidele 5G-d toetavatele nutiseadmetele. Täpsema info nutipakettide ja 5G-d toetatavate nutitelefonide kohta avaldab Elisa sügisel. „Esmalt jõuab 5G-internet Elisa kodu- ja kontoriinterneti tarbijateni, sest seal on sellest kliendile kõige enam kasu. Osade tootjate nutitelefonid juba toetavad 5G-võrku ning osad seadmetootjad alustavad testidega. Tahame, et iga seade töötaks Elisa 5G-võrgus perfektselt. Nii lisandubki Elisa 5G-võrgu tugi Apple'i ja Samsungi seadmetele tänavu sügisel ja seejärel toome turule ka 5G nutipaketid,“ sõnas Elisa erakliendiüksuse juht Mailiis Ploomann.

Uus 5G-võrk rajatakse Nokia võrguseadmetele ja koos sellega moderniseeritakse ka kogu 4G-võrk. „Kõik meie kliendid saavad juba õige pea kasutada kiireid 4G- ja 5G-teenuseid kõige modernsemas mobiilsidevõrgus üle Euroopa, sest seadmete eripära näeb täna ette, et 5G kihti saab ainult lisada sama tootja 4G võrgulahendusele. Nokia on olnud Elisa jaoks väga pikalt oluline strateegiline partner, kelle tehnoloogial baseerub täna Elisa tuumikvõrgu kõne ja registrite platvorm, ehk kogu Elisa tehniline süda pärineb Nokialt. Kahtlemata ootavad ees põnevad aastad uue võrgu arendamisel ja Nokia seadmete käiku võtmisel, mis loovad infrastruktuuri kaua oodatud tuleviku lahenduste pakkumisele Eestis,“ täpsustas Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli.

Täna tõi Elisa välja ka 5G-paketid Elisa era- ja ärikliendile. Hinnatase erakliendipakettides algab 17,99 ning ärikliendipakettides 21 eurost.