Tahvel, mis on arvuti, aga samas ka lõuend või kasvõi väikene kodukino

Esimene asi, mida tuleb uue Huawei MatePadi puhul kiita, on selle praktiline valik lisavarustust. On justkui vaikimisi eelduseks, et ühel tänapäevasel tahvelarvutil peavad olema väga hea ekraan, mahukas aku ning kiire ja särtsakas protsessor, mis teeb tahvelarvutist nobeda ja kõiki protsesse kiiresti töötleva masina. Mis ei ole eelduseks, on praktiline valik lisavarustust, mis teeb Huawei tahvlist tõelise multitööriista. Näiteks magnetitega tahvli külge kinnituv klaviatuur, mis sõna otseses mõttes teebki sellest minimõõtmetes arvuti (olles siinkohal täiesti võrreldav jõudluselt tavaliste väikeste sülearvutitega). Või Huawei M-Pencil, mis päriselt annabki sinu MatePadile võimekuse olla kasvõi lõuendiks, millel midagi visandada või miks mitte suisa illustreerida. Siin oleks sobiv tuua mängu võrdlus kuulsa Šveitsi armeenoaga, kas pole?

Kui enne käis läbi ka sõna „kodukino“, siis selle kinnituseks on tahvelarvuti suurepärane ekraan ja maailmaklassi kõlaritootja kõlarid. Nimelt on MatePad varustatud 10-tollise 2K-ekraaniga, mis muudab pildi kristallselgeks nii videoid vaadates, pilte imetledes, aga kindlasti ka töötegemise puhul. Ekraani juures tasub veel eraldi välja tuua tema suurim maksimaalne heledus, mis annab võimaluse kasutada tahvlit edukalt ka õues ja eredas valguses, ilma et peaksid meeleheitlikult ehitama käte abil erinevaid päikesesirme. Kuulus kõlaritootja Harman Kardon on aga tahvlisse paigaldanud täiesti maailmatasemel kõlarid, mis mürtsuvad ühtmoodi mõnusalt nii mängimise kui ka lihtsalt muusika kuulamise ajal.

Huawei MatePad on valutult toimiv komplekt

Valutult toimiva komplekti all on siinkohal silmas peetud lisavarustuse, tahvli enda ja Harmony OSi koostööd. Operatsioonisüsteem on Huaweil ka seni olnud pigem hea, kuid Harmony OS 2 viib selle justkui sammukese edasi. On teada tõde, et lisavarustuse suurepäraseks toimimiseks on vaja selle eriti head integreerimist süsteemidesse juba esmatasandil. Sellega on Huawei tarkvarainsenerid kenasti hakkama saanud, mistõttu moodustubki MatePadist ja selle lisavarustusest üks kenasti toimiv komplekt, kus ükski element ei sega teise tööd, kiirust või toimimist. Ääremärkusena peab ära mainima, et sellele võib lisada ka Huawei arvuti, kella või telefoni, millest kasutajakogemus ja vau-efekt ainult suurenevad.

Kui nüüd tuleks kirjeldada seda inimest, kellele Huawei MatePad võiks mõeldud olla, siis milline ta oleks? Oleks väga lihtne öelda, et see sobib suurepäraselt inimestele, kes teevad palju tööd kodukontoris. Või siis noortele, kes pidevas liikumises. Või hoopis vanemale tarbijaskonnale, kes vajavad valjusid kõlareid ja selget ekraani. Paraku päris elus olukord nii lihtne pole ja anda ühene ostusoovitus just ühele konkreetsele sihtrühmale on vaat et võimatu. Teisalt teeb olukorra lihtsamaks see, et MatePad on tegelikult sobiv kõigile. Nii kontori-, kodu- kui ka koolitarbijale, nii noorele kui ka vanale. Miks? Nagu öeldud, on tegemist väga hea tahvelarvuti uue ja veelgi parema mudeliga. Ja see, kuidas kõik see võimsus, kauakestev aku, terav ekraan, tark ja täpne pliiats, klaviatuur, kõrgel tasemel kõlarid, võimalusi täis operatsioonisüsteem ja kõik muu enda kasuks toimima panna, on tegelikult juba iga kasutaja enda fantaasias kinni.

Jaga
Kommentaarid