TextMagicu finantsjuhi Fred Metsama sõnul ei plaani nad midagi tavapäratut. „Me suurendame esmalt oma aktsiakapitali ülekursiga 0,3 eurot ja seejärel vähendame ning vahe maksame aktsionäridele välja.“ Seda, et tegu pole tavapäratu tegevuse näitab ka ajalugu. „Sarnast skeemi on Tallinna börsil varem ka kasutatud. 2018-2019 maksis Silvano Fashion aktsionäridele sama moodi.“

Seltsi aktsiakapitali suurendatakse 2,55 miljoni euro võrra summalt 850 000 eurot, summani 3,4 miljonit eurot olemasolevate aktsiate arvestusliku väärtuse suurendamise teel 0,3 euro võrra iga aktsia kohta ehk 0,1 eurolt 0,4 eurole. Aktsia arvestusliku väärtuse vähendamisel tekib võimalus Seltsi aktsionäridele teostada väljamakse 0,3 eurot aktsia kohta. Seltsi aktsiakapital jaguneb 8,5 miljonit aktsiaks, mis tähendab, et kokku makstakse aktsionäridele välja 2,55 miljonit eurot.

„Kui ettevõtte kontoseis kasvab koos ettevõtte kasvuga, aga dividende maksta ei ole võimalik. Kui vaadata klassikalist finantsjuhtimise mudelit, siis kui ettevõttel pole rahaga midagi teha, tuleb see ju investoritele välja maksta,“ nentis Metsama.

Aktsiakapitali vähendamine eeldab aktsionäride otsuse vastuvõtmist, mille eelnõud edastab Seltsi juhatus aktsionäridele tulevikus. Seoses seaduses ette nähtud ooteperioodidega plaanitakse väljamakseni jõuda 2023. aasta jaanuari lõpuks. Aktsionäride nimekiri, kellel on õigus osaleda fondiemissioonis, fikseeritakse 28.06.2022 tööpäeva lõpu seisuga. Alates sellest kuupäevast ei ole aktsiad omandanud isik õigustatud osalema fondiemissioonis.