„Kandideerijate taust on üle ootuste huvitav – 77 eri rahvuse esindajat. Noorim kandideerija oli lausa 11-aastane, vanim aga 76,“ ütleb koolijuht Karin Künnapas. Ta lisas, et veerand kandideerijatest on rahvuselt ukrainlased, pooled eestlased. „Ülejäänud on näiteks nii naaberriikidest pärit lätlased ja leedukad kui ka mehhiklased, indialased ja sloveenlased,“ sõnas Künnapas.

kood/Jõhvisse kandideeris
Koostöös CARIAD Estonia, Nortali ning Ukraina digiministeeriumiga toetatakse sellel aastal Ukrainast saabuvaid õppijaid. „kood/Jõhvi uuendusmeelne ja ambitsioonikas lähenemine tehnoloogiaõppele on väga inspireeriv. CARIADis on sarnane mõttelaad. Samuti on meil hea meel erinevate Ukraina toetustegevuste seas toetada ukrainlaste võimalusi kaasaegse IT haridusega paremat tulevikku kujundada,“ ütles CARIAD Estonia juht Nicolas Derbin. Kõigile ukrainlastele, kes võtavad osa kood/Jõhvi kaheaastasest programmist, tagatakse tasuta elamine, igakuine stipendium ja vajalikud õppematerjalid kogu õppetegevuse vältel.

2023. aastal on koolil plaanis avada filiaalid ka teistes Eestimaa linnades. Seni on huvi üles näidanud 14 omavalitsusüksust.