Ühtlasi valis Baltika nõukogu uueks nõukogu esimeheks Kristjan Kotkase. Baltika nõukogu esimehe ja suuraktsionäri KJK Fund SICAV-SIF esindaja Kristjan Kotkase sõnul tähendab juhi vahetus ettevõtte jaoks ühe etapi lõppu. „Oleme Flaviole tehtud töö eest äärmiselt tänulikud. Ta vedas Baltikat efektiivselt äri ümberpööramisel ja ettevõtte saneerimisprotsessis ning oli selge visiooniga karismaatiline juht,“ lisas Kotkas börsiteates.

Baltika uus tegevjuht on ettevõtte senine COO ja juhatuse liige Brigitta Kippak. Baltika jätkab oma strateegia elluviimist, Ivo Nikkolo brändi arendamist ning e-kanali tugevdamist, mille kaudu liikuda edasi uutele turgudele.

„Brigitta on pika Baltika kogemusega juht, kellel on nii nõukogu kui ka Baltika kollektiivi täielik usaldus nüüd kogu Baltika juhtimine täielikult enda peale võtta,“ sõnas Kotkas. „Juhi muutumine suuremaid muudatusi Baltika grupi strateegias kaasa ei too, kuid eks uuel juhil on alati mandaat teha korrektuure enda äranägemise järgi.“

Baltika on läbimas saneerimisprotsessi, mis algas 2020. aasta juunis. Selle järel hakkas pihta ettevõtte ümberkujundamine, et maksta võlgnikele tagasi nende laenud ning ehitada rõivafirma taas selliselt üles, et oleks võimalik tegutseda jätkusuutlikult. Nii hakati sulgema poode, koondama töötajaid ning muutma oma ärikontseptsiooni.

Viimase aruande kohaselt pole rõivafirma jätkuvalt suutnud müügitulu eesmärke täita, kuid saneerimisnõustaja usub, et ellu jäämine on siiski jätkuvalt võimalik.

Kui Baltika suuromanikule KJK Fundile kuulub 89,73% ettevõttest, siis Kotkas sõnas, et Baltika börsilt ära viimine ei ole hetkel aktuaalne.