ABB Balti riikide juhi Jukka Patrikaineni sõnul vaatab ABB nii globaalsel kui ka kohalikul tasandil eeskätt suurt pilti. „ABB tegutseb oma otsustes ja plaanides pikaajalise ja suure pildi vaatega. ABB äri kaks peamist tugisammast Eestis on meie mootorite ja generaatorite tehas ning sagedusmuundurite tehas,“ selgitas ta. „Erinevaid äriüksusi on muidugi veel rohkem ja oleme uhked, et meil on Eestis esindatud kõik ABB rahvusvahelised ärivaldkonnad ja et me teenindame nii globaalseid kui kohalikke kliente.“

„Mootorite ja generaatorite tehases saavad käesoleval aastal kokku turu üldine taastumine, tellimuste mahu järk suurenemine ning samas investeeringud tootmismahu ja -sortimendi suurendamiseks. See on väga paljulubav kombinatsioon. Sagedusmuundurite tehases on meil samuti õnnestunud läbi viia õigeid arendustegevusi, mis tagavad efektiivsuse, kasumlikkuse ja uuel tasemel kvaliteedi,“ rääkis Patrikainen.

Nii eelmise kui ka käesoleva aasta investeeringud on suures osas suunatud rohepöörde edendamiseks ning sisaldavad arendusi ABB tootmistegevuse efektiivsemaks korraldamiseks. Nii näiteks saab käesoleval aastal mootorite ja generaatorite tehas uue ruumijaotuse ja transpordikoridori, mis aitab efektiivsust tõsta.

Jätkusuutlikkuse eesmärkide saavutamiseks rajab ABB ka päikesepargi, vahetab välja hoonete sisevalgustuse ja rajas hiljuti uue elektriautode laadimisjaamade pargi.