Lisamahtude ning töö efektiivistamise abil kasvas kontserni kulumieelne ärikasum EBITDA 17,2 miljoni euroni, mis tähendab varasema aastaga võrreldes koguni 16-protsendist kasvu.

Kontserni puhaskasum ilma erakorraliste mõjudeta oli pea neli miljonit eurot, mis on 43% kõrgem võrreldes varasema aastaga. Võttes arvesse ka erakorralisi mõjusid, milleks oli 2021. aastal varade allahindlus, kujunes aasta lõppseisuks siiski kahjum viis miljonit.

„On hea meel tõdeda, et senine suund on olnud õige ning toonud Operaili ajaloo parima EBITDA tulemuse. Peamine panustaja oli siin vagunite rent,“ sõnas Operaili juhatuse esimees Raul Toomsalu.

2021. aastal toimusid ettevalmistused erastamiseks ning sellega seoses tehti Operaili kontsernis ümberkorraldused, mille tulemusena on kõik Operaili ärisuunad (Eesti kaubavedu, Soome kaubavedu, veeremi rent, veeremi hooldus ja remont) juriidiliselt eraldatud.

Konteinerkaupade veomaht Eestis kasvas 56 429 TEU-ni, mis on võrreldes eelmise aastaga 26% enam. Soome kaubavedudel oli esimene täispikk tegutsemisaasta, mille jooksul veeti Soomes kokku miljon tonni kaupa. Vagunirendis olid 2021. aasta lõpus lepingutega hõivatud 94% vagunitest. Kontsern investeeris 2021. aastal kokku 13,7 miljonit eurot.

2022. aasta on Operail pidanud vastu võtma keerulistes oludes. Veebruaris alanud sõda Ukrainas avaldab kontserni tegevusele selgelt negatiivset mõju. AS Operaili juhatus tegutseb selle nimel, et leida sanktsioneeritud vedudele asendusi ning juhtida rendivaguneid eemale kõrge riskiga piirkondadest.

„Vaatamata ootamatute sündmustega alanud aastale ning kiiresti keeruliseks muutunud majanduslikule olukorrale kogu Euroopas olen kindel, et grupp suudab oludega kohanduda ja Operail on jätkuvalt Eesti parim raudteeasjatundja ning kindel partner oma klientidele,“ sõnas Raul Toomsalu.

Operail on rahvusvaheline transpordi- ja logistikaettevõte, mille peamisteks ärisuundadeks on kaubavedu, vedurite ehitus ja remont ning veeremi rent. Ettevõte annab tööd ligi 500 inimesele Eestis ja Soomes. Operail kontserni kuuluvad lisaks emaettevõttele AS Operail ka vagunirendi ettevõtted AS Operail Leasing ja Operail Leasing Finland Oy, Soome raudteeveo ettevõte Operail Finland Oy ning vedurite ehituse ja remondi ettevõte Operail Repairs OÜ.