Taotlus on üleval ülemkohtu kodulehel ja taotluse esitas Top Shine Global Limited of Intershore Consult Limited ja ärakuulamine toimub 31. augustil. Reutersile Evergrande petitsiooni osas kommentaari ei andnud.

Kuna Evergrande offshore-võlg on rohkem kui 300 miljardit dollarit ja maksetähtaeg oli möödunud aasta lõpus, loetakse ettevõte maksekohustuste täitmata jätmise tõttu maksejõuetuks. Hiina valitsus on sekkunud, et aidata võla restruktureerimisprotsessis, ja on võtnud üle osa ettevõtte varadest. Ettevõte peaks juuli lõpuks teatama esialgsest restruktureerimiskavast, kirjutas Reuters.

Ameerika Ühendriikide varahaldur Oaktree Capital Management, kes on Evergrande'ile Hongkongi Yuen Longi maapiirkonnas asuva suure arenduse laenuandja, püüdis selle aasta alguses võtta kontrolli maa üle, määrates selleks pankrotihalduri. Evergrande ütles oma toonases avalduses, et pankrotihalduri määramine ja asjaomaste tagatud varade võimalik müük ei avalda olulist mõju kontserni tegevusele või finantsseisundile ega mõjuta kontserni käimasolevat võla restruktureerimist.

Üks asjaga kursis olev isik ütles varem Reutersile, et arendaja jätkab jõupingutusi arendamata maa müümiseks ka pärast pankrotihalduri määramist.