Koroonapandeemia taandumine ning seoses sellega elavnenud piiriülesed maksed kergitasid Wise’i käivet aastavõrdluses 33% 559,9 miljoni Inglise naelani. Ettevõtte tegevjuht Kristo Käärmann ütles, et ettevõte on laienenud Kanadas, Brasiilias ja Malaisias ning jätkab kasvu kogu maailmas.

Kasumlikkus jäi aga analüütikute ootusele alla, vahendab Bloomberg. Kuigi kulumieelne kasum ehk EBITDA kerkis 12% ning jõudis 121,4 miljoni naelani, siis analüütikud olid oodanud 129,6 miljoni naelast numbrit. Citigroupi analüütiku sõnul olid ettevõtte tulemused kahetised.

Wise'i aktsiat tabas teisipäeval peale tulemuste teatamist Londoni börsil tugev langus ning aktsia lõpetas päeva üle 16% madalamal.

Klientide hulk kasvas aastaga 24% 7,4 miljonini ning keskmine klient kandis aastaga üle 10 300 naela, mis on 13% rohkem kui varasemalt. Ettevõte teatas, et prognoosib kogu eelseisva aasta kohta tulude kasvu vahemikus 30–35%.

Wise'i blogis kirjutas Käärmann, et 11 aastat peale ettevõtte asutamist on ettevõtte turuosa eraisikute piiriülestes maksetes 3,5%. „Meil on väga hea meel, et oleme nii kaugele jõudnud, kuid 96,5% on veel minna,“ kirjutas ta. 49% ülekannetest Wise'i ülekannetest on tema sõnul nüüd pea kohesed ehk võtavad aega alla 20 sekundi, Veel kuus kuud tagasi kanti koheselt üle 40% kannetest.

Eelmisel aastal leiti, et Käärmann võib olla esitanud ebatäpseid dokumente ning jätnud täitmata kohustuse teatada Ühendkuningriigi maksuametile oma finantsilisest olukorrast. Esmaspäeval selgus, et Ühendkuningriigi maksuamet on alustanud uurimist võimaliku maksudest kõrvalehoidmise osas.

„Juhatus võtab seda küsimust väga tõsiselt,“ ütles uurimise kohta Wise'i finantsjuht Matt Briers. „Nüüd on aeg, et maksuamet teeks oma tööd - juhatusena ja ettevõttena toetame jätkuvalt Kristot,“ ütles ta, lisades, et uurimine on seotud isikliku maksuküsimusega.

Wise noteeriti Londonis vaid aasta tagasi 8 miljardi naelsterlingi suuruse turuväärtusega. Alates 2022. aasta algusest on Wise'i aktsia langenud aga 55%, mis annab ettevõtte turuväärtuseks nüüd 3,8 miljardit naela. Käärmannile kuulub ettevõttest umbes viiendik.