Äikese lähenedes tasuks oma maja hoovist ja terrassilt juba aegsasti kokku korjata kõik esemed, mis võivad tugeva tuulega lendu minna – olgu selleks siis aia- ja terrassimööbel või laste mänguasjad. „Eriti kerge saak on tormituultele ankrutega maapinna külge kinnitamata batuut või kerge konstruktsiooniga aiatelk, mille võib pärast tormi vaibumist leida hoopis naabri aiast või isegi kaugemalt,“ rääkis Habakukk.

Lisaks aiale või terrassile tuleb veenduda, et ka kodu ise oleks äikese saabumiseks valmis. Selleks tuleb aegsasti sulgeda kõik uksed ja aknad ning eemaldada vooluvõrgust või varustada ülepingekaitsega kõik elektriseadmed, mida äikesega kaasnevad voolukõikumised võivad kahjustada. „Eriti tundlikud on äikese suhtes elektroonikaseadmed – ruuterid, digiboksid, telerid,“ märkis Habakukk.

Auto tuleks äikese eel parkida kas garaaži või selle puudumisel lagedale kohale, sest tugev tuul võib murda nii oksi kui ka terveid puid, mis autole kukkudes võivad põhjustada sõiduki täieliku hävimise.

Kui äikesetorm kohale jõuab, siis tuleks kindlasti vältida õues liikumist ja autoga sõitmist. Sageli kaasneb äikesega ka paduvihm, mis võib muuta teed ja tänavad kohati läbimatuks. „Autoga sügavasse vette sõites võib mootor välja surra ja sõiduk keset veevälja lihtsalt seisma jääda. Ka sügavast veest läbi sõitmine võib tekitada kahjustusi, mis võivad riketena avalduda alles hiljem,“ rääkis Habakukk.