Aktsiate tükeldamist tehakse tavaliselt sellepärast, et muuta aktsiat investoritele atraktiivsemaks ja kättesaadavamaks. Piltlikult öeldes on tegemist justkui pitsa tükeldamisega. Näiteks oli pitsa algselt lõigatud neljaks tükiks, millest pool kuulub sulle. Avastad, et lõigud on liiga suured, et korraga neid ampsata, seega tükeldad nad veel omakorda pooleks: kahe tüki asemel on sul nüüd neli tükki. Sinu pitsalõikude tegelik väärtus jääb samaks: sulle kuulub endiselt pool pitsat, aga väiksemates tükkides. Rohkem aktsiatükelduse ehk stock spliti kohta saab lugeda siit!

LHV Groupi aktsiate nimiväärtuse muutmisega ei kaasne aktsiakapitali suuruse muutust, aktsia nimiväärtuse muutmise tulemusel muutub LHV Groupi olemasolevate aktsiate arv. Arvestades, et uue põhikirja kohaselt on aktsiate nimiväärtuseks 0,1 eurot, suurendatakse ettevõtte aktsiate arvu kümme korda. Varasema ühe aktsia asemel on sul reedel 10 aktsiat.

LHV Group fikseerib aktsionäride nimekirja, kellele kuuluvate aktsiate nimiväärtust vähendatakse, 1. juulil 2022 arveldussüsteemi tööpäeva lõpu seisuga. Sellest tulenevalt on väärtpaberitega seotud õiguste muutumise päev (ex-päev) 30. juuni. Alates sellest kuupäevast arvelduvad tehingud LHV aktsiatega vähendatud nimiväärtusega.

LHV aktsiate arv kerkib 31 542 453 pealt 315 424 530 peale.