Täpsemalt süüdistatakse Peterburist pärit ärimeest 2010. aasta ehituse käigus raha omastamises. Nüüd mõisteti ta süüdi ning lisaks vanglakaristusele määrati talle ka ühe miljoni rubla suurune trahv.

Kuid tema pole ainus. Karistused määrati ka teistele asjaosalistele, kes tunnistati süüdi erinevas suuruses raha omastamises ja organiseeritud kuritegeliku ühenduse loomises, juhtimises ja selles osalemises.

Üks neist on Vene riigiettevõtte Ateks endine direktor Andrei Kaminov, kes sai karistuseks 15 aastat range režiimiga koloonias ning 900 000 rubla suuruse trahvi.

Ka FSO inseneri- ja tehnilise toe teenistuse endisele juhile Igor Vassiljevile määrati kuus aastat üldrežiimi koloonias koos 500 000 rubla suuruse trahvi ja sõjaväelise auastme äravõtmisega. Lisaks temale sai samuti üks osakonna juhataja Dmitri Ulitin viis aastat üldrežiimi koloonias koos 500 000 rubla suuruse trahvi ja sõjaväelise auastme äravõtmisega.

Kriminaalasi president Vladimir Putini residentsi remondiraha omastamise kohta algatati juba 2017. aastal, kirjutab väljaanne Spektr.