Statistikaameti analüütiku Johanna Linda Pihlaku sõnul suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu aprillis eelmise aasta sama kuuga võrreldes 12%, mais aga kasv aeglustus. „Müügitulu kasvu mõjutasid mais enim mootorikütuse jaemüügiga tegelevad ettevõtted, kus müügitulu kasvas 2021. aasta sama kuuga võrreldes 8%,“ ütles Pihlak.

Tööstuskaupade kauplustes suurenes müügitulu eelmise aasta maiga võrreldes 3%. Enim ehk 27% suurenes müügitulu kasutatud kaupade kauplustes, kioskites, turgudel ja otsemüügil. Müügitulu suurenes 17% veel muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade ja muuga. Veidi vähem ehk 6% suurenes müügitulu muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad (nn kaubamajad) ning 3% apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes.

Müügitulu vähenes posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes (12%), tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes (9%) ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes (4%).

Toidukaupluste müügitulu vähenes eelmise aasta maiga võrreldes 1%.

Selle aasta viie esimese kuuga suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 9%.