Coop Panga igapäevapanganduse juhi Teet Keremi sõnul sobib tähtajaline hoius inimesele, kes soovib ilma liigseid riske võtmata panna oma säästud lisa teenima.

„Eesti eraisikute arvelduskontodel seisab täna Eesti Panga andmetel kokku üle 10 miljardi euro nõudmiseni hoiust, millest valdav osa teenib täna null- või nullilähedast intressi,“ juhtis Kerem tähelepanu.

Tema sõnul on tähtajaline hoius hoius on kõige turvalisem raha kasvatamise võimalus, sest riiklik Tagatisfond tagab hoiused koos teenitud intressiga kuni 100 000 euro ulatuses ühe hoiustaja kohta ühes krediidiasutuses.

Intressimäär sõltub aga tähtajalise hoiuse perioodi pikkusest, mis võib ulatuda 1 kuust kuni 10 aastani. Coop Pank pakub näiteks viieaastase perioodiga hoiustele 2-protsendilist aastatootlust ja 1,5-aastasele hoiusele 1,25-protsendilist aastatootlust.

Eesti kapitalil põhinev Coop Pank on üks viiest Eestis tegutsevast universaalpangast. Pangal on 128 300 igapäevapanganduse klienti. Coop Pank kasutab jaekaubanduse ja panganduse vahel tekkivat sünergiat ning toob igapäevased pangateenused kodule lähemale. Panga strateegiline omanik on kodumaine kaubanduskett Coop Eesti, mille müügivõrgustikku kuulub 330 kauplust.