Tööriistakomplekt on üles ehitatud Salesforce’i platvormile ja sellega on tasuta kaasas Salesforce’i litsents mittetulundusühingutele.

Alates Bluelarki asutamisest on mittetulundusühingud olnud nõustamisettevõtte üks peamisi fookus- ja pädevusvaldkondi.

„Viimased aastad on tõeliselt kristalliseerinud MTÜ-de digitaalse ümberkujundamise üleskutsed. Ülemaailmne pandeemia nihutas paljude organisatsioonide juhtkonna veebi. Sõda Ukrainas tõi kaasa uute liikmete sissevoolu, kellel oli vabatahtlike ressursside haldamiseks paremaid tööriistu vaja,“ sõnab Bluelarki juht Jurgis Bakanas.

Alates Bluelarki asutamisest on mittetulundusühingud olnud nõustamisettevõtte üks peamisi fookus- ja pädevusvaldkondi.

Jurgis Bakanase sõnul viivad mittetulundusühingud mitmesuguseid missioone ellu – olgu selleks siis kliimamuutuste alase teadlikkuse suurendamine, eakate toetamine, spordi või kultuuri edendamine – nende tegevus aga keerleb vabatahtlike, annetajate, kampaaniate ja tegevuste ümber.

„Aja jooksul oleme vabaühenduste vajaduste jaoks välja töötanud tohutu hulga tööriistu. Sel aastal oleme otsustanud koondada need ühtseks tööriistakomplektiks – nimetame seda mittetulunduslikuks operatsioonisüsteemiks – MTÜ-de operatsioonisüsteemiks, mis aitab ühtlustada kõiki vabaühenduste tegevuse põhivaldkondi,“ lisab Jurgis Bakanas.

Annetuste kogumise tõhustamine

Vabaühenduste töövahendite väljatöötamine sai alguse vajadusest tõhustada annetuste kogumist. Bluelarki platvormil saab veebipõhiseid ühekordseid ja perioodilisi annetusi koguda ühe klõpsuga. Platvorm pakub automaatset integratsiooni kõigi suuremate Põhjamaade pankadega.

Jurgis Bakanase sõnul kogutakse aga suurem osa annetusi siiski väljaspool veebi.

Bluelarki platvormil saab veebipõhiseid ühekordseid ja perioodilisi annetusi koguda ühe klõpsuga.

„Tüüpilisel annetussõidul koguvad vabatahtlikud doonoriteavet, sealhulgas isikuandmeid ja annetaja pangakonto numbreid. Seejärel laaditakse see teave Bluelarki platvormile. Platvorm kinnitab andmed ja koostab perioodilise annetuslepingu dokumendi, mille annetaja saab seejärel oma internetipanga platvormi kaudu elektrooniliselt allkirjastada,“ lisab Jurgis Bakanas.

Veebi- ja võrguühenduseta annetuste kogumise toodet kasutavad juba paljud Baltikumi mittetulundusühingud, sealhulgas enneaegsete beebide toetusprojekt Ankstukai, laste heategevus- ja toetusfond SOS Lastekülad, Klounarstid RED NOSES ja Leedu Punane Rist.

Doonorsuhete haldamine

Vabaühenduste tööriistakomplekt sisaldab põhjalikke aruandeid annetuste ja annetajate kohustuste kohta. See võimaldab ka annetajaid segmenteerida, kasutades samu võimsaid tööriistu, mida äriorganisatsioonid kasutavad klientide segmenteerimiseks – sealhulgas prioriteetsed annetajad, aga ka need, kes kõige tõenäolisemalt loobuvad.

Need aruanded annavad põhjaliku ülevaate organisatsiooni doonorbaasi kohta, aidates planeerida toetavaid turunduskampaaniaid, jälgida telefonikõnesid, saata ürituste kutseid või esitada perioodilisi organisatsiooni tegevusaruandeid.

„Näiteks võib organisatsioon kasutada sisseehitatud Salesforce’i tööriista perioodiliste huvirühmade uudiskirjade koostamiseks või integreerida kolmanda osapoole e-posti rakendusega. Kogu info – e-kirjad, telefonikõned ja muud doonori kontaktpunktid – edastatakse doonorsuhete haldamise platvormi kaudu,“ ütleb Jurgis Bakanas.

Vabatahtlike ressursside juhtimine

MTÜ tööriistakomplekti teine ​​osa on suunatud vabatahtlike ressursside haldamiseks.

„Kiiresti kasvavad vabaühendused ei ole tüüpiliste kasvuvalude eest kaitstud. Kui vabatahtlike arv ulatub sadadesse, saab kiiresti selgeks, et e-post, telefon, Excel ja märkmik seda enam läbi ei hammusta. Isegi kogenud organisatsioonid näevad vaeva uute liikmete kaasamise ja oma ressursside suunamisega sinna, kus neid kõige rohkem vajatakse,“ ütleb Jurgis Bakanas.

Platvorm pakub spetsiaalset tööriista vabatahtlike nimekirjade koostamiseks. Lisaks sellistele kriteeriumidele nagu asukoht, vanus, haridus, võib see loetleda ka erialaoskused (nt ukraina keel, fotograafia, diplomeeritud õde), et leida õige inimene antud ülesande jaoks. Vahetuste ajakava on eakate hoolduse ja humanitaarabi meetmete oluline osa.

Platvorm pakub üksikasjalikke aruandeid töötundide, üle-või alamehitatud ja muude ressursside haldamise aspektide kohta.

„Kui võimsad aruandlustööriistad on juba olemas, võib organisatsioon isegi leida andmetele loomingulisi kasutusvõimalusi ja mängida vabatahtlike kogemustega – näiteks näidata iga kuu siseveebis kõige aktiivsemaid liikmeid või omistada saavutusmärke,“ ütleb Jurgis Bakanas.

Vabatahtlike veebikogukonna loomine

Ülemaailmne pandeemia nihutas meie elu veebi. See sundis paljud organisatsioonid uue normaalsusega kohanema.

Platvormil on kõik organisatsiooni uudised, aga ka eelseisvate sündmuste kalender, kus liikmed saavad tegevusi vaadata ja ennast neile kirja panna.

„Kuigi pandeemia kiirendas mittetulundusühingute digitaalset ümberkujundamist, oli vajadus mittetulundusühingu liikmete suhtluseks privaatse veebiplatvormi järele alati olemas,“ ütleb Jurgis Bakanas.

Vabatahtlike siseveebi töötas Bluelark välja 2021. aastal ja seda kasutas esmakordselt Leedu Punane Rist. See on Baltikumi üks suurimaid MTÜ-sid, millel on enam kui 10 000 vabatahtlikku.

Platvormil saab iga organisatsiooni vabatahtlik oma mandaatidega platvormile sisse logida. Platvormil on kõik organisatsiooni uudised, aga ka eelseisvate sündmuste kalender, kus liikmed saavad tegevusi vaadata ja ennast neile kirja panna.

„Kogukonna platvorm on lihtsustanud vabatahtlike suhtlust ja tutvustanud võimalust avastada kõiki organisatsiooni uudiseid ja tulevasi sündmusi üle Leedu. Tulevaste uuendustega ei toimi platvorm mitte ainult teabe levitamise vahendina, vaid ka liikmete interaktiivse suhtlusruumina,“ ütleb Leedu Punase Risti personalijuht Laura Belickiene.

„Praktilises plaanis aitab platvorm suurendada liikmete kaasatust, levitada teadlikkust eelseisvatest tegevustest ja parandada tegevustes osalemist. Kuid terviklikult aitab see luua liikmete kogukonda, kus osalemine organisatsioonis ei piirdu mõne veebivälise tegevusega. Te võite suhelda, osaleda ja tegeleda nii paljude tegevustega kui soovite,“ lisab Jurgis Bakanas.

Jaga
Kommentaarid