Teatavasti selgus, et linn peab ELi taaste- ja vastupidavusrahastuse toetusest suu puhtaks pühkima. Jutt on kokku 280 miljoni euro suurusest rahasüstist, millega nüüd arvestada ei saa.

Kõlvart räägib, et neil on praegu juriidiliselt kinnitatud õiguslik suhe riigiga. „Mille alusel me arvame, et riik vähemalt teatud kulud projekteerimise osas peab linnale kompenseerima,“ lausub ta. „Lähtume sellest, et 18 miljonit eurot riik peab Tallinnale igal juhul eraldama.“ Ta nendib, et ilmselt tekib selle osas vaidlus ning linn on valmis minema vajadusel kohtusse.

Kõlvart märgib, et oli põhjust arvata, et riik täiendavalt projekti ei toeta, küll aga ei osanud ta oodata, et võetakse ära Euroopa vahendid. Tema hinnangul polnud see vähemusvalitsuse poolt adekvaatne otsus.

„Kindlasti ei viska me projekti prügikasti,“ toonitab linnapea. Samas tõdeb ta, et linn ise ei suudaks seda nullist lõpuni oma vahenditega ehitada, kannataksid teised valdkonnad. Ta avaldab lootust, et edaspidi järgnevad koalitsioonid riigis ehk ikkagi toetavad haigla rajamist.

Keskerakonnaga koos on Tallinnas aga võimul sotsid, kes hetkel reformierakondlastega ühe laua taga koalitsioonikõnelustel. Kerkib ehk sealgi ka haigla küsimus?

Pikemalt videointervjuus.