Nortal jätkas eelmisel aastal muljetavaldavat kasvu, saavutades grupi läbi aegade parimad äritulemused.

„Nortal ei ole turul, et pakkuda üksikuid eraldiseisvaid teenuseid. Meie tugevus seisneb võimes võtta koguvastutus keerukate digitaalsete lahenduste elluviimisel ning see on midagi, mida meie kliendid kõrgelt hindavad. See on võimalik tänu meie inimeste tahtele leida iga projekti puhul vastus küsimusele „miks?“ – mis on see laiem eesmärk ja mõju, mida soovime saavutada. Olen uhke, et meie interdistsiplinaarsed meeskonnad (seamless teams) suudavad luua praktilist positiivset mõju klientidele ning kogukondadele meie ümber,“ kommenteeris tulemusi Nortali asutaja ja tegevjuht Priit Alamäe.

Uued strateegilised projektid ning pikaajalised kliendisuhted aitasid kasvatada tulusid Nortali kõikidel koduturgudel. Ettevõte prognoosib sarnase kasvu jätkumist ka käesoleval aastal.

Suurema osa tuludest tõid strateegilise nõustamise ja tarkvaraarendusprojektid ning digitaliseerimisega seotud teenuste osutamine. Valdava osa kliendiportfellist moodustavad suurkliendid telekommunikatsiooni ja meedia, tervishoiu, raske- ja töötleva tööstuse, logistika, finants- ning avalikus sektoris.

Ettevõtte 2022. aasta eesmärk on jätkata äri kiiret kasvu ning muuta valdkonna praegust toimimist. „Meie eesmärk on tuua tulevik oma klientideni ning teha seda sujuvalt – see on meie keskne tegutsemispõhimõte, mille järgi oleme kohandanud oma strateegia, organisatsioonistruktuuri ja igapäevased tööprotsessid. See võimaldab jätkata meil oma äri kasvatamist ning täita oma lubadust luua klientidele reaalset positiivset mõju keerukate digitaalsete lahenduste sujuva elluviimise kaudu,“ lisas Alamäe.

Talentide pärast käib heitlus

2021. aasta lõpu seisuga töötas Nortali Grupis kokku 1218 inimest. Lisaks töötajatele 23 kontoris üle maailma arendab ettevõte aktiivselt oma globaalset talendivõrgustikku. Eesmärk on kujundada välja kaugtöövõimekusega organisatsioon, mis annab oma inimestele võimaluse töötada kõikjalt maailmas.

„Oleme füüsiliselt esindatud Põhja-Ameerikast Lähis-Idani – see võimaldab meil mõista kohalikke äritavasid ning kultuurilist konteksti. Lisaks kasvatame oma globaalset võrgustikku, mis aitab meil pakkuda veelgi sujuvamat teenust. Oleme väga hästi kursis, milline jaht on käimas rahvusvahelisele talendile – seepärast investeerime palju oma inimeste arengusse ning hoidmisse. Meie eesmärk on luua Nortalist parim ettevõte, kus töötada,“ kommenteeris Alamäe.

Mitmekesine portfell Eestis

Nortali Eesti tegevjuhi Ats Albre sõnul on ettevõtte kliendiportfell muutumas mitmekesisemaks, hõlmates nii erinevaid erasektorile suunatud lahendusi kui ka rakendades oma tugevat kogemust digivalitsemises ja tervishoiuteenustes.

„Eestis on Nortalil oluline roll tervishoiu- ja sotsiaalteenuste digitaliseerimisel, mis aitab muuta osapoolte vahelist suhtlust ja asjaajamist oluliselt ladusamaks. Näiteks arendasime Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskusele esimesed osised uuest riiklikust terviseandmete platvormist ning tegime arendusi koroonapassi jaoks, mis võimaldas sujuvamat rahvusvahelist reisimist,“ kommenteeris Albre.

Töötukassa jaoks juurutas ettevõte tehisintellektil põhineva teenuste juhtimise infosüsteemi OTT. Esimesi samme astuti ka proaktiivsete teenuste arendamise valdkonnas, viies läbi majandusanalüüsi ja teenusedisaini lapse sünniga seotud proaktiivsete riiklike teenuste käivitamiseks. „Olulise mõjuga projektidest väärib märkimist ka uus e-hääletamise infosüsteem. Hea meel on näha, et ligikaudu 54% valijatest otsustas 2021. aasta kohalikel valimistel anda oma hääle elektrooniliselt,“ lisas Albre.

Nortalil üle 20 kontori

Nortali Grupi peakontor asub Tallinnas ning äritegevus hõlmab kokku 23 kontorit: Tallinnas, Tartus (Eesti); Helsingis, Oulus, Turus, Uusikaupunkis ja Jyväskyläs (Soome); Põhja-Ameerikas Seattle’is (USA) ja Vancouveris (Kanada); Berliinis, Hamburgis, Kölnis, Dresdenis, Potsdamis ja Hanaus (Saksamaa); Muscatis (Omaan); Vilniuses ja Kaunases (Leedu); Krakowis (Poola), Lvivis ja Kiievis (Ukraina), Belgradis (Serbia) ja Dubais (Araabia Ühendemiraadid).