„Konkursiga kaasnev nähtavus ning mainekasv on see, mis ettevõtteid konkursile osalema toob. Lisaks on varasemad osalejad ka tõdenud, et tunnustus on neid konkurentsitihedal tööturul tööandjana atraktiivsemaks muutnud,“ ütles EASi ja KredExi ühendasutuse ettevõtluse auhindade projektijuht Karin Lõhmuste.

Läbi aastate on konkursil tunnustatud rohkem kui 150 ettevõtet, kes kõik on andnud olulise panuse Eesti majandusse ning ettevõtlust edasi viinud. „Me ei otsi tingimata suuri või väikeseid ettevõtteid, vaid eelkõige silmapaistvaid tegijaid, keda teistele eeskujuks tuua. Numbriliste näitajate kõrval on alati olulisel kohal ka lood, mis on teistele abiks ja inspiratsiooniks,“ sõnas Lõhmuste.

Tänavu selgitatakse välja Eesti kõige silmapaistvamad ettevõtted kuues kategoorias: aasta eksportöör, aasta innovaator, aasta välisinvestor, aasta turismiedendaja, aasta pereettevõte ning esimest korda ajaloos ka aasta kestlik ettevõte. Ettevõtluskonkurssi korraldavad EASi ja KredExi ühendasutus ning Eesti Tööandjate Keskliit.

Eelmisel aastal võitis aasta ettevõtte tiitli Chemi-Pharm, kes oli parim ka aasta innovaatori kategoorias. Veel olid võidukad: SRC Group (aasta eksportöör), Nõo Lihatööstus (aasta pereettevõte), ElectroAir (aasta disaini rakendaja) ja Ensto Ensek (aasta välisinvestor) ja Lee Restoran (aasta turismiedendaja).

Konkursi eesmärk on tunnustada parimaid Eesti ettevõtteid ja tõsta esile ettevõtlikkust. Varasemat tähtaega pikendati nädala jagu ning kandideerida ja nomineerida saab pühapäevani, 10. juulini ning võitjad kuulutatakse välja 13. oktoobril.

EASi ja KredExi ühendasutuse, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ning Eesti Tööandjate Keskliidu poolt korraldatav ettevõtluskonkurss on suurim era- ja avaliku sektori koostöös toimuv konkurss Eestis, kus igal aastal osaleb üle 2000 Eesti ettevõtte. Konkurss toimub 27. korda ning juured ulatuvad 1996. aastasse, kui tollase presidendi Lennart Meri eestvedamisel anti esmakordselt välja tiitel „Välisinvestor 1995“.

Lisainfo ning kandideerimine ja nomineerimine: Ettevõtluse auhind – 2022 – Ettevõtluse Auhind (eas.ee)