LHV maakleritegevuse juhi Sander Pikkeli sõnul oli neil lootus suur, et täna saab kaubelda, kuid kahjuks nii ei läinud. Tema sõnul ei olnud kõik teenusepakkujad isegi täna umbes kella neljaks õhtul kauplemiseks valmis. Nasdaq Tallinna turundus- ja kommunikatsioonijuhi Ott Raidla antud kommentaar Ärilehele kinnitas Pikkeli juttu ning Raidla palus endiselt kõigil investoritel jälgida börsiteateid, sest Nasdaq Tallinn annab kõigile korraga teada, kui kõik on valmis kauplemiseks. Pikkel ise oli positiivne ja lootis, et homsest saavad kõik taas LHV aktsiatega kauplemist jätkata.

Balti börsil möödus kauplemine rahulikult, ainult Riia indeks näitas tõsisemat langust, kukkudes 1,29%. Tallinna indeks kerkis 0,03% ja Vilnius 0,34%.

Põhinimekirjas kerkisid enim Ignitis grupė (1,89%), Vilkyškių pieninė (1,67%) ja Coop Pank (1,64%). Kõige enam langesid Panevėžio statybos trestas (-3,35%), Pro Kapital (-2%) ja Harju Elekter (-1,47%). Põhinimekirja käibeks kujunes 1,045 miljonit eurot.

First North alternatiivturul olid tänased üles poole suunanäitajad Hagen Bikes (2,6%), ELMO Rent (2%), East West Agro (1,35%) ja Airobot (0,01%). Üle kahe protsendi langesid Punktid (-7,39%), Saunum (-3,03%) ja Modera (-2,11%).

Suurimaid tõusjaid ja langejaid Tallinna ja Balti börsil näeb siit:

Päev Börsil

Streik viis aktsia langusse

„Streik praegusel hetkel on SASi jaoks laastav ja seab ohtu ettevõtte tuleviku koos tuhandete kolleegide töökohtadega. Otsus astuda nüüd streikima näitab pilootide ametiühingute hoolimatut käitumist ja šokeerivalt madalat arusaamist kriitilisest olukorrast, milles SAS on,“ ütles SASi president ja tegevjuht Anko van der Werff. Streik läheb maksma ettevõttele umbes 10,5 miljonit eurot päevas. Aktsia hind langes peale streigi algust üle 22%. Pikemalt saab lugeda siit!

Maailmaturud peamiselt rohelised

Kõik peamised Euroopa ja USA indeksid on täna tõusvas trendis. USA indeksid Dow Jones, S&P 500 ning Nasdaq-100 on kõik rohelised. Tõustes vastavalt 1,05%, 1,06% ja 0,71%.

Euroopa Stoxx 600 on samuti roheline, kaubeldes enne sulgemist 0,82% avamishinnast kõrgemal. DAX indeks on aga 0,085% langenud.

Jaapani Nikkei 225 indeks on samuti kerkinud 0,84%.