Skandinaavia lennufirma SASi jaoks on tegemist sel aastal teise võlakoormuse vähendamise taotlusega. Kui esimene tulenes koroonaviiruse oodatust aeglasemast taastumisest, siis nüüd andis löögi pilootide alustatud streik.

Nüüd aga peabki Skandinaavia suurim lennufirma võlausaldajatega läbirääkimisi, et konverteerida 20 miljardi rootsi krooni (1,9 miljardit dollarit) suuruses tasumata võlakohustusi ja hübriidvõlakirju aktsiateks ja koguda seeläbi omakapitali umbes ühe miljardi dollari eest.

Ettevõtte eesmärk on tagada valduses olevate võlgnike täiendavat rahastamist kuni 700 miljoni dollari ulatuses. Arutelud on nende sõnul „edenenud hästi“, kirjutab Bloomberg.

„Peatüki 11 protsess annab meile juriidilised vahendid ettevõtte ümberkujundamise kiirendamiseks, jätkates samal ajal tavapärast äritegevust,“ ütles SASi tegevjuht Anko van der Werff.

Praegu kuuluvad ettevõtte võlakuhja 6 miljardi dollari krooni väärtuses hübriidvõlakirju. Lisaks veel kommertshübriidvõlad, liisingukohustused, Šveitsi võlakirjad ja erinevad tähaajalised laenud.