Briti indeks FTSE 100 alustas päeva enam kui protsendise tõusuga, kuid pärast Boris Johnsoni ametist tagasiastumise uudist on tõus mõnevõrra lahtunud. Kella 12 seisuga on indeksi tõusuks 0,7%.

Nael tõusis dollari vastu kohati kuni 0,6% ehk ühe naela vastu saab hetkel 1,2 USA dollarit. Samuti on näha tõusu euro suhtes, umbes 0,4%.

„Naelsterlingu ralli Borise lahkumise uudise peale on lihtsalt kummaline,“ märkis maaklerfirma Nomura valuutastrateeg Jordan Rochester. Ta lisas, et see pole üldse selge, kas uus valitsusjuht hakkab majandust fiskaalselt turgutama. „Aga mul on mõned inimesed öelnud, et see on põhjus, miks osta naela, nii et see on sentimendist tingitud liikumine.“

Nii loodavad sealsed investorid, et muutus võiks pakkuda mõningast kergendust Ühendkuningriigi turgudele, mis on saanud tugevalt kahjustada kõrgest inflatsioonist, nõrgast majandusest ning poliitilisest ebaselgusest.

„Forexi turud loodavad, et ükskõik milline uus juht suudaks taastada erakonna ühtsuse ning võimaldaks tooridel valitseda efektiivsemalt ajal, mil elamiskulude kriis varjutab majandust,“ märkis pangagrupi Credit Agricole valuutauuringute juht Valentin Marinov.

Boris Johnson lahkub täna konservatiivide juhi kohalt, ent jätkab peaministrina sügiseni.