Bitcoin on tõusnud sel nädalal enam kui 13%, mis on parim näitaja alates eelmise aasta oktoobrist. Samuti on tõusuteel teised suuremad krüptovaluutad nagu ether (+15,8%), avalanche (+21%) ning solana (+12,9%). Seeläbi on krüptoturu väärtus kerkinud taas üle triljoni dollari piiri.

„Riskantsemad turud on igal pool tõusmas ning seetõttu pole üllatav, et krüptoga kaubeldakse kõrgemate hindade juures,“ märkis väljaandele IDX Digital Assetsi investeerimisjuht Ben McMillan. „Pärast tulvana tulnud halbu uudiseid ning positsioonide likvideerimisi on paljud krüptoinvestorid kõrval ootamas, et saada selgust.“

Riskikapitalifirma Tribe Capital partner Jared Madfes lisas, et turu edasine käekäik sõltub ka paljuski majandusest: näiteks kui tänane USA tööraport näitab nõrkust, inflatsioon on oodatust hullem ning geopoliitilised probleemid ei näita lahenemist, siis ta ei näe, miks võiks olla põhjust bitcoin’i osas optimistlik olla.

Bitcoin’i hind on võrreldes aasta algusega siiski jätkuvalt märkimisväärselt odavam, langedes natuke rohkem kui poole aastaga 54,3 protsenti.