Rannas asuvast kohvikust Oaas saab nii kõhutäidet kui ka leevendust janule. Kokteilid on seal hinnaga 12 eurot, õlle ja siidri saab kätte 5,5 euro eest. Kehakinnitus võib maksma minna alla kümne euro, näiteks burgeri hind on kaheksa eurot. Surf Centerist leiab samuti suupisteid alla kümne euroga. Samasse hinnaklassi jäävad kokteilid, nii alkohoolsed kui ka alkoholita. Näiteks Mojito maksab üheksa, Virgin Mojito eest küsitakse viis eurot.

Koktelide hind on rannas keskmiselt kümme eurot.

Kohvikus Põks jäävad samuti kokteilide hinnad alla kümne euro. Õlle eest tuleb seal olenevalt margist välja käia 4–5,5 eurot. Söögikoht POKO kuulub aga kallimasse hinnaklassi. Peaaegu kõik suupisted maksavad üle kümne euro. Pitsade hinnad jäävad vahemikku 12–29 eurot. Magustoidu saab alla kümne euro eest. Üllatavalt madalad hinnad on šašlõkikohas. Šašlõki hind on kaheksa eurot, karastusjookide eest tuleb välja käia euro.

Jäätist leiab iga hinnaga

Muidugi leiab rannast mitu jäätisekohvikut, kust on võimalik osta nii valmis- kui ka käsitööjäätist, samuti jäätisekokteili. Jäätist võib osta nii kahe euro kui ka 3,5 euro eest. Väikse jäätisekokteili eest tuleb näiteks ühes kohvikus tasuda neli eurot, suure eest viis. Konkurendi juurest leiab jäätisekokteili seevastu kolme euro eest. Jäätisekohvikus Väike Sidrun maksab üks pall käsitööjäätist 3,5 eurot, valmisjäätise ühe palli eest tuleb tasuda 2,5 eurot.

Lastele mõeldud atraktsioonide hind jääb vahemikku kolm kuni viis eurot. Karussellil sõitmise eest tuleb välja käia viis eurot, batuudil saab hüpata ja veepalliga sõita viie euro eest. Pärnu rannas pakutakse ka mitmesugust veetegevust. Alohas maksab üks tund aerusurfi 20 eurot, aga lohesurfitund 55 eurot. Ühetunnine purjelauakoolitus maksab 65 eurot, lohesurf on samuti 65 eurot. Surf Centeris on aerulaua laenutamise tunnihind 12 eurot, windsurf’i oma 30 eurot.

Suupistete hind on rannakohvikutes üldiselt alla kümne euro.

Surf Centeri juhataja Erki Soosaar nendib, et turiste jagub, kuid nende arv oleneb peale ilma ka hinnatasemest. „Elukallidus mõjutab ka turisti. Turist teeb valiku, kas tulla siia (Pärnusse – toim) või minna Euroopasse,“ toob ta esile. Soosaar lisab, et tuleb pingutada, hoidmaks teenuseid kõrgel tasemel. „Hinnad on läinud kallimaks, me ei saa ainukestena hoida hindu madalal. Kui teised tõstavad hindu, peame seda ka meie tegema,“ ütleb ta.

Batuute ja teisi lastele mõeldud atraktsioone ning rannatoole laenutava Simsake OÜ töödejuhataja Peep Simson märgib, et suuremas osas on teenuste hind jäänud samaks. „Rannatoolid on uus investeering, mistõttu on hind kõrgem . Muu olen jätnud samaks, rahval pole raha,“ sõnab ta. Rannapargi kohviku juhatuse liige Irma Vaher lausub, et hindu tõstsid nad ainult hädavajalikel kaupadel.

Inflatsioon on tuntav

Jäätisekohviku Väike Sidrun omanik Riia Mäe sõnab, et nad on püüdnud hoida mõistlikku hinda ühe palliga jäätisel. „Sel aastal on jäätisetootjad tõstnud hindu, veidi tõstsime ka meie,“ lausub ta, et hinnatõus oli paratamatu. Suve Steffani juhataja sõnul on tooraine kallinemise tõttu tõstetud toitude ja jookide hindu 10%. Samas suurusjärgus on hinnatõus ka ¿Qué pasas?. Juhatuse liige Hannes Teiss lausub, et nad tõstsid umbes 8% kõiki hindu, kuigi inflatsioon oleks nõudnud 15% hinnatõusu. „Me ei soovinud teha järsku hinnatõusu, inflatsioon on tuntav. Teatud toorainete hinnad on kolmekordistunud,“ selgitab ta ja lisab, et mitmekordistunud on hind kiiresti riknevate värskete kaupade, näiteks piparmündi puhul.