Võrreldes möödunud aasta sama ajaga vähenes müügitulu tänavu teises kvartalis 28% võrra 2,3 miljoni euroni. Mullust tulemust mõjutasid aga sellel perioodil tehtud toetussummade väljamaksmised, mis omakorda mõjutasid otseselt tegevuskulusid ja kasumit. Kvartali kahjumiks kujunes 1,04 miljonit eurot.

Samas on grupp jätkanud üldist kulude kokkuhoidu ja kahjumlike poodide sulgemist ning kuue kuu jooksul on suletud kuus kahjumlikku poodi. Juuni lõpu seisuga on Baltika Grupil 29 poodi. Kui 2021. aasta teises kvartalis tegutses ettevõte veel kahe brändiga: Ivo Nikkolo ja Montoniga, siis tänavu on alles vaid Ivo Nikkolo. Kahjumlike poodide sulgemine on ettevõtte sõnul planeeritud lõppema 2022. aasta lõpuks.

E-poe teise kvartali müügitulu oli 171 000 eurot, mis on vähenenud 56% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Mulluse kvartali müügitulus kajastus ka Baltmani ja Montoni allahinnatud müük läbi e-poe.

Baltika Grupi värske tegevjuhi Brigitta Kippaki sõnul on tarbijakäitumist paljuski mõjutanud Ukraina sõda, mis andis ettevõtte majandustulemustes ka teise kvartali alguses tunda. „Hoolimata teise kvartali ootuspäraselt raskest algusest on esimese kvartali lõpus Tallinnas ja Riias avatud uue kontseptsiooniga Ivo Nikkolo poed klientide poolt üle ootuste hästi vastu võetud. See annab palju optimismi brändi kasvatamiseks ka järgmistes kvartalites,“ ütles Baltika tegevjuht. Teises kvartalis avati veel kolmas uue kontseptsiooniga Ivo Nikkolo pood Riga Plaza kaubanduskeskuses Riias.

„Suurima osatähtsuse moodustab tänaseks mõistagi meie peamine bränd Ivo Nikkolo, mille müügitulu teises kvartalis moodustas 98% jaemüügist. Ivo Nikkolo teise kvartali müük suurenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 72%,“ lisas Kippak. Tema sõnul on Baltika edaspidised tegevused samuti suunatud efektiivsuse kasvatamisele müükide suurendamise ja kulude kärpimise kaudu. Saabuval sügisel lansseerib Baltika uuema, kaasaegsema ja kliendisõbralikuma Ivo Nikkolo e-poe ning talvel jõuab värske Ivo Nikkolo poekontseptsioon lisaks Eestile ja Lätile ka Leedu turule.

Alates 2022. aasta algusest on Baltika aktsia langenud pea 29% ning maksab 0,185 eurot.